Goes betaalt mee aan een groen dak

GOES – Inwoners van de gemeente Goes kunnen subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin. De gemeente heeft de regeling nog laagdrempeliger gemaakt, zodat zoveel mogelijk inwoners hiervan gebruik kunnen maken. De subsidie bedraagt € 25 per m2, met een maximum van € 2500 per adres.

Op een groen dak wordt met hulp van planten regenwater vastgehouden. Zo kan de riolering de hoeveelheid regen bij een grote bui beter aan. Groene daken zijn goed voor de biodiversiteit én de woning (garage of schuur) wordt minder snel warm in de zomer. Om de aanleg van deze daken te stimuleren, heeft de gemeenteraad deze subsidie mogelijk gemaakt voor particulieren.

Voorwaarden

De voorwaarden voor de subsidie zijn iets gewijzigd ten opzichte van de eerdere regeling. Inwoners kunnen het groene dak nu ook zelf aanleggen (laten aanleggen mag ook nog steeds). Ook hoeven ze vooraf geen offerte meer in te dienen. De nieuwe regel is dat je binnen 6 weken na het realiseren van het groene dak een factuur stuurt naar de gemeente, met foto’s van de situatie vóór en na.

Inwoners kunnen gebruikmaken van de subsidie als ze eigenaar zijn van een woning in de gemeente Goes en zelf in dit huis wonen. Het dak mag een hellingshoek hebben tot 35 graden en moet ruimte bieden voor 5 tot 100 m2 groen dak. Verder moet het groene dak voldoen aan de gestelde specificaties voor een groen dak. Na het krijgen van de subsidie is de eigenaar verplicht het dak minimaal 5 jaar te onderhouden.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Goes, www.goes.nl/subsidie-groene-daken.Iedere dinsdag kunnen inwoners zich laten informeren in het Bespaarhuis aan de Lijnbaan 14.

Foto: Pixabay

 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden