Goes breidt toegankelijkheid voor minder validen verder uit

GOES – De gemeente Goes is klaar met het toegankelijk maken van de eigen gebouwen voor mensen met een fysieke beperking. Volgt nog de aanpassing van bestaande parkeerplaatsen voor minder validen en het realiseren van een achttal nieuwe parkeerplaatsen bij dorpshuizen en gymzalen.

De gemeenteraad heeft voor de aanpassingen en uitbreiding begin vorig jaar bijna een half miljoen euro uitgetrokken. Het aanleggen van de acht nieuwe parkeerplaatsen is voorlopig de laatste stap in het traject om de gemeente Goes beter toegankelijk te maken.

Dorpshuizen en gymzalen

De nieuwe invalideparkeerplaatsen komen bij dorpshuizen (’s-Heer Arendskerke, ’s-Heer Hendrikskinderen, Wilhelminadorp, Kattendijke en Kloetinge) en een aantal gymzalen in Goes (Reigerstraat, Bergweg, Thorbeckelaan, Wesselopark). Daarnaast wordt een aantal bestaande invalideparkeerplaatsen nog aangepast. “Je moet dan denken aan de oppervlakte van die plaatsen en het wegdek”, zegt wethouder André van der Reest.

Ongehinderd

Het toegankelijk maken van de gemeentelijke gebouwen is inmiddels afgerond. Het gaat om Podium ’t Beest, het Oude Stadhuis, het Stadskantoor, theater De Mythe en de parkeergarage aan de Westwal. De gemeente wil die locaties nog laten toetsen door Ongehinderd, een organisatie die zich inzet voor toegankelijkheid in Nederland.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden