Goes neemt tweede opvanglocatie voor Oekraïners in gebruik

GOES – De gemeente Goes neemt vanaf maandag 28 maart een tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in gebruikt. Bij Emergis in Kloetinge kunnen ongeveer zeventig mensen worden opgevangen.

Daarvoor heeft Emergis drie gebouwen ter beschikking gesteld. De mensen hebben daarin een eigen slaapkamer en sanitaire voorzieningen en ze kunnen in ieder gebouw gebruik maken van een gezamenlijke keuken en woonkamer.

Zorg en onderwijs

Eerder is gestart met de opvang van Oekraïense vluchtelingen in de Marnixflat in Goes. Daar zijn binnen een week zo’n vijftig mensen gehuisvest. Net als bij Emergis is ook daar plek voor ongeveer zeventig vluchtelingen. Ook verschillende particulieren hebben intussen vluchtelingen in huis opgevangen. De gemeente heeft die nog niet allemaal in kaart. Met het oog op zorg en onderwijs werd daarom vorige week een oproep gedaan aan die mensen om zich te melden. Dat kan in het stadskantoor of via het e-mailadres oekraine@goes.nl

Geen spullen meer

De gemeente laat weten dat er op dit moment voldoende spullen voor de vluchtelingen uit Oekraïne verzameld zijn en roept op geen spullen meer naar de opvanglocaties te brengen. Kleding is nog wel welkom. Die kan worden afgeleverd bij het Leger des Heils.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden