Goes ‘op koers’ met opvang Oekraïense vluchtelingen

GOES – Goes ligt qua aantallen op koers als het gaat om de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dat zegt burgemeester Margo Mulder naar aanleiding van een brief van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ), waarin om meer opvangplekken wordt gevraagd.

De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van der Burg, had eerder al laten weten dat het aantal opvangplaatsen voor Oekraïners in Nederland moet worden uitgebreid van 50.000 naar 75.000. Voor Zeeland betekent dat een uitbreiding van duizend naar tweeduizend opvangplekken. Zo heeft de VRZ de dertien Zeeuwse gemeenten per brief laten weten.

Noodopvang

Goes ligt voor wat betreft het aantal Oekraïense vluchtelingen dat wordt opgevangen ‘op koers’, zegt burgemeester Margo Mulder. “Ons doel is om tweehonderd plekken te realiseren. Er zijn er nu 164 en er zijn nog bedden vrij.” Mulder zegt dat het aantal van tweehonderd mede is ingegeven vanwege de 320 vluchtelingen voor wie in Goes ook al noodopvang is geregeld in de Zeelandhallen.

Alternatieven

Voor de Oekraïners zijn in Goes (los van de opvang door particulieren) twee locaties ingericht. Het gaat dan om de Marnixflat aan de Charlotte de Bourbonweg en een deel van Emergis in Kloetinge. Voor wat de Marnixflat betreft kijkt de gemeente inmiddels naar alternatieven. Op 1 oktober loopt de overeenkomst met de eigenaar van de flat af. “De gesprekken voor een andere locatie lopen”, zegt Mulder.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden