Goes opent stadswinkel: vraag naar diensten bepaalt het aanbod

GOES – De gemeente Goes heeft dinsdag een stadswinkel geopend in de Tourist Shop van Historisch Museum De Bevelanden aan de Singelstraat. In de winkel wil de gemeente verschillende diensten gaan aanbieden. Vooral die diensten waar inwoners, ondernemers en bezoekers zélf het meeste om vragen.

Het is dus grotendeels aan hen om het aanbod van diensten in de stadswinkel te gaan bepalen. Moet er bijvoorbeeld advies en informatie verstrekt gaan worden over vergunningaanvragen of over wonen? Of leven er veel vragen op het gebied van veiligheid en/of ondernemen in Goes?

Thema

De medewerkers van de stadswinkel inventariseren in eerste instantie de vragen en leggen ze neer bij de gemeentelijke afdeling die erover gaat. Ook zorgen ze ervoor dat de mensen antwoord op hun vragen krijgen. Komen vragen over een bepaald onderwerp/thema vaker terug, dan kan een specialist van de gemeente aanschuiven om mensen direct van antwoorden te voorzien.

Het gaat in eerste instantie om een proef van zes maanden. De stadswinkel is in die periode geopend op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 17.00 uur.

foto: De gevel van de Tourist Shop in Historisch Museum De Bevelanden aan de Singelstraat in Goes (© Streekomroep De Bevelanden)

Luister hieronder naar het interview met burgemeester Margo Mulder over de stadswinkel

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden