Goes trekt geld uit voor steun en vernieuwing culturele sector

GOES – Culturele instellingen in Goes die vorig jaar in de financiële problemen zijn gekomen door corona, kunnen tot 1 april aanstaande bij de gemeente aankloppen voor steun. Daarnaast trekt de gemeente geld uit voor vernieuwende ideeën in de cultuursector.

De steunmaatregel bestond vorig jaar ook al. Het moet gaan om financiële schade die bijvoorbeeld is ontstaan doordat een instelling vanwege de coronamaatregelen de deuren tijdelijk heeft moeten sluiten. Volgens wethouder Cees Pille is het aantal aanvragen voor deze steun in Goes tot dusver redelijk beperkt gebleven. “We hebben met alle culturele instellingen een coulanceregeling getroffen. Onze jaarlijkse subsidie is gewoon door blijven lopen.” Dus als bijvoorbeeld ’t Beest of De Mythe de deuren moest sluiten, kregen ze toch geld.

Vernieuwend

Goes trekt bovendien maximaal 230.000 euro uit voor vernieuwingen in de cultuur. Dat geld heeft de gemeente vorig jaar al vanuit Den Haag ontvangen als steunmaatregel voor de sector. Hoe dat geld binnen de cultuur precies besteed moest worden, heeft de minister opengelaten. Goes kiest voor het financieel ondersteunen van innovatieve ideeën. Want hoe moet de sector verder als straks de deuren weer open mogen? En hoe kun je als culturele instelling bijvoorbeeld zaken blijven aanbieden als na verloop van tijd toch alles weer op slot moet? Vernieuwende ideeën kunnen tot 30 april bij de gemeente worden ingediend. Per idee geldt een maximum van 25.000 euro.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden