Goes vaart mee met eigen boot bij Pride Utrecht: ‘De sfeer is fantástisch’

UTRECHT / GOES – Utrecht kleurt roze, zaterdag  tijdens de jaarlijkse Canal Pride. En voor het eerst vaart een Zeeuwse boot mee over de grachten. Want met krap een jaar te gaan komt de Roze Zaterdag Goes van 17 juni 2023 steeds dichterbij. 

door: Han Verbeem

“We zijn super trots dat het ons gelukt is om Zeeland te promoten”, zeggen organisatoren Eduard van Dort en Tom de Koning van de Roze Zaterdag Goes. 

Sponsoring

De deelname in Utrecht is mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor van Goes 2023, chemieconcern Dow uit Terneuzen. Weliswaar draagt Goes Marketing voor een belangrijk deel bij in de kosten van Roze Zaterdag 2023. Maar ook externe financiers zijn nodig. “We zoeken nog wel sponsoren. En we hopen dat we in Amsterdam met een nóg grotere boot kunnen varen”, aldus het tweetal. “Zodat Zeeland echt kan laten zien hoe goed de Zeeuwen zijn.”

Rotterdam en Amsterdam

De Pride in Amsterdam is in augustus, en trekt vele duizenden bezoekers van over de hele wereld. Over twee weken is in Rotterdam bovendien de Roze Zaterdag 2022, op 18 juni. Dan neemt Goes het stokje over en begint het aftellen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden