Goes wil er graag drie nieuwe muurschilderingen bij

GOES – De Culturele Raad van Goes heeft een voorstel ingediend om 50.000 euro uit te trekken voor drie nieuwe murals (muurschilderingen) in de gemeente. Het dagelijks gemeentebestuur is enthousiast.

Die 50.000 euro is opgedeeld in een deel voor dit jaar (20.000 euro) en volgend jaar (30.000 euro). “Er is veel belangstelling voor de murals”, zegt wethouder Cees Pille. “Dat merk ik zelf ook. Mensen komen van heinde en verre om onze murals te bekijken. En we krijgen ook veel positieve reacties van bewoners.” Er zijn al verschillende wandelroutes uitgezet langs de 23 murals die Goes nu telt. Onder meer door de ANWB.

Locaties

Het is nog niet duidelijk waar de drie nieuwe murals gaan komen. Volgens Pille  moet de raad eerst de financiële middelen beschikbaar stellen. Hij verwacht dat daarna snel duidelijkheid komt over locaties. Er komen bij de gemeente nog steeds verzoeken binnen van bewoners, wijk- en dorpsverenigingen die graag een mural in de buurt zouden willen hebben. Er zit wel een addertje onder het gras: de architect van een gebouw moet toestemming geven voor het aanbrengen van de muurschildering. Dat heeft alles te maken met het intellectueel eigendom.

Verdwenen en bijgekomen

De Culturele Raad heeft in 2015 het initiatief genomen voor de eerste murals in Goes. Kunstenaars zijn in dat jaar bezig geweest om tien gebouwen in de stad te beschilderen. Een aantal van die eerste muurschilderingen is verdwenen, maar er zijn ook nieuwe murals bijgekomen. Kijk op goesisgoes.nl/muralgoes voor een overzicht met locaties.

foto: Mural aan de Appelstraat in Goes © Streekomroep De Bevelanden

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden