Goes zet tegeltaxi in voor groenere tuinen

GOES – Inwoners van Goes die tegels in hun tuin vervangen door groen, kunnen gebruik gaan maken van de tegeltaxi. In het najaar haalt die de tegels gratis op.

De gemeente Goes doet dit jaar mee aan het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen. Dat is een landelijk initiatief om zo veel mogelijk tuintegels te vervangen door gras, bloemen, planten of bomen. Ook Borsele en Terneuzen doen aan de actie mee.

Foto-actie

De tegeltaxi is een van de middelen die Goes inzet om inwoners zoveel mogelijk mee te laten doen. Wie er gebruik van wil maken moet dat voor 3 oktober doorgeven via klimaat@goes.nl. De tegels worden dan op 10 oktober opgehaald. Daarnaast kunnen inwoners meedoen aan een foto-actie. Wie voor-en-na foto’s maakt van de vergroende tuin en die opstuurt naar hetzelfde e-mailadres, maakt kans op een tuinbon van 50 euro. Meedoen kan tot 3 oktober.

Biodiversiteit

Zo’n beetje de helft van het Nederlandse tuinoppervlak bestaat uit steen. Voor een betere afwatering en meer biodiversiteit zou het goed zijn als er meer bloemperken en andere beplanting in de tuinen zou komen, meent de organisatie van het NK Tegelwippen.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden