Goes zet vier jonge helden in het zonnetje

GOES – Wethouder Joan Veldhuizen van Goes heeft vrijdagmiddag vier jonge helden een jeugdlintje opgespeld. Dat gebeurde in het stadhuis aan de Grote Markt.

Senna Remijn (16 jaar) kreeg het lintje vanwege zijn prestaties op het gebied van wielrennen en veldrijden. Hij won vorig jaar brons bij het NK veldrijden en zilver bij het NK op de weg. Ook is hij geselecteerd voor de Europese Jeugd Olympische Spelen.

Kika

Benthe Blankenstijn (10) en Noa de Korte (12) kregen beide een lintje voor de inzet die ze hebben getoond voor Kika, een stichting die kinderen met kanker ondersteunt. Benthe en Noa hebben daarvoor zelf geld bij elkaar gelegd en zijn een handeltje in kaarten begonnen. De opbrengst gaat naar de stichting.

Leven gered

Jerome Marco Drost (18) heeft een lintje gekregen omdat hij ’s nachts iemand uit het water heeft gehaald. Eenmaal op het droge reageerde het slachtoffer niet meer. Jerome begon daarom met reanimeren, zoals hij dat op het CIOS geleerd had. Uiteindelijk heeft hij daarmee het leven van het slachtoffer gered.

Belangeloos

Goes reikt jaarlijks jeugdlintjes uit in twee categorieën: 8 tot 12 jaar (basisschool) en 13 – 23 jaar. Dat gebeurt altijd op de vrijdag voor de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, die ieder jaar op 20 november plaatsvindt. Per categorie worden maximaal drie lintjes uitgereikt. De jongeren moeten zich belangeloos hebben ingezet voor de Goese samenleving. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het helpen van ouderen, gehandicapten of zieken, het organiseren van activiteiten in wijk- of buurthuis of vrijwilligerswerk voor een vereniging. Wie iemand wil voordragen kan kijken op www.goes.nl/jeugdlintjes

Foto boven: Wethouder Joan Veldhuizen met Jerome, Benthe en Noa en Senna (Hans Colijn © Streekomroep De Bevelanden)

Foto onder: het Kindercollege van Goes met de 4 jonge helden (Hans Colijn © Streekomroep de Bevelanden)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden