Goese jongeren hebben voorkeur voor urban sportvoorziening in Het Schenge

GOES – Jongeren in Goes vinden dat de urban sportvoorziening moet worden gevestigd op sportpark Het Schenge. Het dagelijkse gemeentebestuur vraagt de raad ruim negen ton beschikbaar te stellen om dat te realiseren.

Sinds december vorig jaar praat de gemeenteraad van Goes over een urban sportvoorziening. Een plek voor typische buitensporten, met een pumptrack voor fiets en step, een skatebaan en een basketbalveld.

Ontmoetingsplek

In opdracht van het gemeentebestuur heeft een extern adviesbureau onderzoek gedaan naar drie locaties: de bestaande skate-, skeeler-, schaatsbaan in Goes-Zuid, Mirakel in Goes-Oost en sportpark Het Schenge in Goes-Noord. Op basis van gesprekken met de toekomstige gebruikers (skaters en studenten CIOS) heeft het adviesbureau voor die laatste locatie gekozen. Het Schenge biedt ruimte voor de ontwikkeling van de urban sportvoorziening. Er zal daar ook een ontmoetingsplek voor jongeren komen. Dat gebeurt in samenwerking met SMWO. De gemeente hoopt op die manier vandalisme op het sportpark te kunnen indammen.

Nieuwe toplaag

De realisatie van de urban sportvoorziening gaat zo’n 932.000 euro kosten. De gemeenteraad moet daar over zes weken een beslissing over nemen. De skeelerbaan/schaatsbaan in Goes-Zuid staat voor nu nog grotendeels buiten de begroting van dit plan. Die baan is vorige maand voorzien van een nieuwe toplaag en er worden maatregelen genomen om verdere verzakking van die baan te voorkomen.

Foto: Pumptrack in Domburg (© Omroep Zeeland)

Luister hieronder naar het gesprek dat verslaggever Peter van den Assem hierover had met wethouder Martijn Vermeulen

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden