Goese radiopionier Sybrand Verwer krijgt radio-onderscheiding

HILVERSUM – Radiopionier Sybrand Verwer is zaterdag verrast met de mededeling dat hij 5 oktober de Media Diamant in ontvangst mag nemen. Dit is een onderscheiding voor erkenning van omroepmedewerkers die actief zijn achter de schermen.

Verwer was in de jaren 70 de drijvende kracht achter de illegale radiozender Radio Goes, één van de eerste illegale radiozenders in Zeeland. De zender werd in korte tijd zeer populair, niet alleen bij het publiek maar ook bij de RCD (Radio Controle Dienst) welke belast was met de opsporing van illegale zenders.

Sinds 1982 is Verwer werkzaam als technicus bij verschillende radioprogramma’s. In het Hilversumse geldt hij als een autoriteit op audiogebied. Daarnaast maakte Verwer programma’s voor KX Radio voordat de zender onderdeel werd van het NPO-bestel, is hij actief voor de podcast ‘Dit was de radio’ en schrijft hij een maandelijkse blog voor Spreekbuis.nl, het online vakblad voor omroepers.

De Media Diamant is een onderscheiding voor erkenning van omroepmedewerkers achter de schermen. Het initiatief hiervoor van regisseur Jos Budie stamt uit 2015. De prijs, een plaquette ontworpen door Anneke Scha, wordt geplaatst op de Diamantmuur op het Media Park in Hilversum. Daarnaast bestaat de prijs ook uit een aquarel. De prijs voor Sybrand Verwer wordt 5 oktober onthuld op het Joop van den Endeplein.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden