Goese schoenmaker krijgt predicaat Hofleverancier

GOES – Schoenmaker Rens Hillebrand is vanaf dinsdag officieel Hofleverancier. Schoenservice Hillebrand, zoals zijn bedrijf heet, vierde in 2020 zijn honderdste verjaardag, waardoor het bedrijf in aanmerking kwam voor de onderscheiding. Burgemeester Margo Mulder overhandigde het gevelbord met het predicaat.

“De vraag is of het koningshuis ook echt komt bij je zaak, maar het is wel een mijlpaal”, lacht Hillebrand. “Het is vooral een soort oorkonde omdat je al zo lang in bedrijf bent met dezelfde familie.”

Hillebrand is vijfde generatie schoenmaker. Zijn overgrootvader is de winkel begonnen bij de Ganzepoort in Goes, ruim honderd jaar geleden. “Toen was het een winkel, een werkplek en een huiskamer in één. Dat kan je je niet voorstellen in deze tijd”, vertelt hij. “Mijn overgrootvader en opa hebben in de winkel de Tweede Wereldoorlog doorgemaakt. En nu is het weer een bijzondere tijd. Dat we nog steeds bestaan, dat maakt me wel trots.”

“Ik vind het predicaat een heel mooi statussymbool voor je bedrijf. Het is goeie publiciteit en dat is na de afgelopen tijd zeker welkom. Ook de gemeente vond het een mooi idee”, vertelt Hillebrand. Dat laatste is handig, want het predicaat moet aangevraagd worden bij de burgemeester. De Commissaris van de Koning onderzoekt vervolgens of het bedrijf voldoet aan de voorwaarden en adviseert de koning over een besluit. Die bepaalt uiteindelijk of het bedrijf het predicaat krijgt.

Dit is een bericht van Omroep Zeeland.

Foto: gevelbord (Hans Colijn, Streekomroep de Bevelanden), Rens Hillebrand (Omroep Zeeland)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden