‘Goese sportclubs willen inzamelen oud papier niet kwijt: belangrijkste bron van inkomsten’

GOES – Ralph van Hertum, Statenlid en kandidaat-raadslid voor PvdA/GroenLinks in Goes, liep zaterdag met andere partijleden de marathon in Goes. Zijn team haalde vlaggetjes met wensenlijstjes op bij de diverse Goese sportclubs, de clubs willen vooral het ophalen van oud papier in eigen hand houden, zo blijkt als belangrijke bron van inkomsten.

door: Han Verbeem

Van Hertum liep het noordelijke deel van de route en nam acht van de in totaal 42 kilometer wandelend voor zijn rekening en twintig kilometer hard lopend – en volgde de route langs Wolphaartsdijk. Daar sprak hij met leden van de tennisvereniging, die graag een ballenmuur wil – een hoog net dat de tennisballen tegenhoudt. Ook veiligheid staat hoog op het aandachtslijstje van de clubs. “Bij sportpark ’t Schenge is de laatste tijd vandalisme geweest, en dat zou met betere beveiliging voorkomen kunnen worden”, aldus Van Hertum.

Brede aanpak

Al met al heeft het marathonteam zo’n vijftien wensenvlaggen opgehaald. En daar moet het niet bij blijven, benadrukt Van Hertum. Zijn partij zet zich in voor een breed sportplan in Goes. Net als andere Bevelandse gemeenten heeft de Goese politiek ook een sport- en beweegakkoord gesloten met onder meer het verenigingsleven.

Foto: Van Hertum slaat een balletje mee bij de tennisvereniging in Wolphaartsdijk.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden