Goese uitgeverij brengt nieuw boek van John Brosens uit

GOES / VLISSINGEN – Antoni Fierloos, bekend van Uitgeverij/Boekhandel Het Paard van Troje en Boekhandel De Koperen Tuin, publiceert een nieuw boek van de uit Vlissingen afkomstige schrijver John Brosens. Het boek met de titel ‘Hoe Alva zijn fles verloor’ wordt op dinsdag 5 april vanaf half 4 gepresenteerd door de schrijver bij Boekhandel ’t Spui aan de Oude Markt in Vlissingen.

 

Het boek gaat over de gebeurtenissen begin april 1572 toen inwoners van Vlissingen de Spaanse bezetters uit de stad verdreven.
Moe van Alva’s repressie, de armoede, werkeloosheid en gebrek aan een perspectief voor de toekomst schoven vier Kapiteins 
der Schutterij de Spaansgezinde Magistraten opzij. Binnen 48 uur vestigden zij zonder bloedvergieten een solide nieuw stadsbestuur – tot vreugde van Willem van Oranje.
 
Het was voor schrijver John Brosens een uitdaging de vier kapiteins tot leven te brengen, want zij zijn na 1572 onbekend gebleven. Geen straat of plein, zelfs geen steeg in Vlissingen draagt hun naam. In ‘Hoe Alva zijn fles verloor’ zet de schrijver alle misvattingen recht.
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden