Grote brand flat Valckeslotlaan Goes

GOES – Er heeft een brand gewoed in een flat aan de Valckeslotlaan in Goes. De brand woedde in de kelder van de flat. De brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.

De brand is vermoedelijk omstreeks 13.50 uur ontstaan in de berging onder het appartementencomplex. De bewoners die boven de kelder woonden belden de brandweer met de melding van opstijgende zwarte rook. De brandweer is ter plaatse met twee blusvoertuigen en twee redvoertuigen. De brandweer is momenteel mensen van hun balkons aan het halen. De bron van de brand is nog niet gelokaliseerd. Daarom heeft de brandweer opgeschaald naar een grote brand.

De brand in de kelder was omstreeks 14.25 uur onder controle. Acht appartementen worden ontruimd. Vier van de appartementen zijn inmiddels leeg. De andere worden momenteel door brandweer gecontroleerd.

De officier van dienst van de brandweer meldde omstreeks 15.00 uur dat de brand meester was. Er zijn meerdere mensen geëvacueerd door de brandweer waarbij gebruik gemaakt van vluchtmaskers. De brandweer heeft de woningen nog enige tijd geventileerd. Stichting Salvage is opgeroepen voor het ondersteunen van de bewoners bij de afhandeling van de schade. Bij de brand moesten 13 personen uit hun appartement. De bewoners van de 8 getroffen woningen worden opgevangen in het nabijgelegen politiebureau.

De technische installaties zijn door de brand in de kelder ernstig beschadigd. Mogelijk is hierdoor een gaslekkage ontstaan. De brandweer is momenteel bezig het gat te dichten. Stedin is onderweg.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden