Grote uitslaande brand Ambachtsweg ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE – In een loods aan de Ambachtsweg op bedrijventerrein Eindewege bij ‘s-Heer Arendskerke is dinsdagavond een uitslaande brand uitgebroken. Er komt veel rook vrij en de brandweer heeft opgeschaald naar grote brand.

Toen de brand kort na 20.00 uur werd gemeld bij de alarmcentrale, kwam er al veel rook uit het pand. Binnen tien minuten werd opgeschaald naar grote brand. Al snel waren drie tankautospuiten en een ladderwagen ter plekke. De loods stond toen al grotendeels in brand. In de loods stonden onder meer mini-shovels, mini-kranen en gasflessen. Enkele van de gasflessen zijn geëxplodeerd, wat resulteerde in knallen die in de omgeving te horen waren.

Zowel in de loods als in de inpandige woning waren geen mensen meer binnen toen de brandweer arriveerde. De loods is volgens de brandweer niet meer te redden en gaat volledig uitbranden. De brandweer zet daarom in op het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden. Het ziet er naar uit dat dit lukt.

Het vuur greep snel om zich heen en grote zwarte rookwolken trokken over ‘s-Heer Arendskerke en Heinkenszand. De brandweer alarmeerde meetploegen om metingen te doen in deze beide dorpen. Er werden op leefniveau echter geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

“Er zijn wel brokstukken en roetdeeltjes in de omgeving waargenomen. Verbrande brokstukken bevatten vrijwel altijd schadelijke stoffen, maar de verwachting is dat de blootstelling aan de schadelijke stoffen in deze brokstukken (via de huid, via de mond of via inademing) gering is. Je kan de verbrandingsresten en roetdeeltjes zelf verwijderen”, zo meldt de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). 

Rond 21.45 uur was de brand ook aan de voorzijde van het bedrijfspand uitslaand.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden