Henny Huisman was zaterdagmorgen in Goes op bezoek ter promotie van zijn biografie

De opkomst was gering maar dat maakte dat de echte fans meer aandacht kregen van tv-corifee Henny Huisman. Daags na zijn 70e verjaardag bezocht Henny de Goese boekhandel Paard van Troje om zijn onlangs verschenen biografie ‘Henny’ aan te prijzen en te signeren. 
 
‘Henny’ is niet geheel aan de aandacht van de media ontsnapt. Sterker, dagelijks worden artikelen en interviews gewijd aan het niemand ontziende boekwerk. Niemand, ook Henny zelf niet! De zanger, drummer en presentator van grote televisieshows zoals de Soundmixshow en de Surpriseshow, lepelt de ene na de andere anekdote op. Niet iedereen is daar gelukkig mee. De fans daarentegen genieten met volle teugen: Henny is terug!
 
“Ik wil mensen laten zien dat je alles in het leven kunt bereiken, als je er maar voor knokt!”
 
In de hoogtijdagen keken maar liefst zes miljoen mensen naar zijn Soundmixshow. Je mag eigenlijk stellen dat het programma de voorloper en het grote voorbeeld is voor Idols of The Voice. Tijdens de grote finale van de Soundmixshow in 1988 waarbij kijkers telefonisch hun stem uit moesten brengen, raakte het complete Nederlandse telefoonnet overbelast en ging het vervolgens plat; het Henny Huisman-effect. Een staaltje spierballen-pracht van een presentator die eigenlijk gewoon je buurman had kunnen zijn. Het succes was het gevolg van hard werken: “Ik wil mensen laten zien dat je alles in het leven kunt bereiken, als je er maar voor knokt”, aldus Henny Huisman.
 
Goes was Henny niet helemaal onbekend. Hij had de stad al eens eerder op zijn zeiltochtjes bezocht. Na Goes stond Middelburg op het programma.
 
‘Henny’ is te koop in alle Zeeuwse boekhandels of online.
 
Foto: Hans Colijn
 
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden