‘Het is een kwestie van adem blijven halen en op tijd de contributie betalen’

KORTGENE – Op zijn zevende werd hij lid van de fanfare en op zijn 87ste zit hij er nog steeds. Tachtig jaar speelt hij in het orkest op het eufonium en nog steeds met veel plezier. “Het is een kwestie van adem blijven halen en op tijd de contributie betalen, anders krijg je ruzie.”

Ko Welleman werd verrast tijdens een concert in dorpshuis de Stadsweide in Kortgene. Het was het eerste concert van het samenwerkingsorkest EMM/Advendo sinds twee jaar. Samen met kinderen uit groep 5 en 6 van basisschool De Zuidvliet uit Kortgene was een programma ingestudeerd dat halverwege werd onderbroken om hem in het zonnetje te zetten. Burgemeester Loes Meeuwisse van Noord-Beveland overhandigde hem een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie.

De liefde voor muziek

Ook zoon Ad Welleman sprak zijn vader toe. Hij dankte hem voor het doorgeven van de liefde voor muziek en de steun die zijn vader was om verder te komen op muzikaal gebied. Ad Welleman is nu professioneel trompettist en speelt onder andere bij het Concertgebouworkest.

Doorgaan zolang het kan

Op de vraag hoelang hij nog door denkt te gaan antwoordde de 87-jarige Welleman met glinsterende ogen. “Ik bekijk het per maand. Als het niet meer gaat stop ik er mee.”
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
Foto: Ko Welleman en Burgemeester Meeuwisse van Noord-Beveland (© Omroep Zeeland)
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden