In België gestolen auto crasht in Goes, helikopter en diensthond ingezet

GOES – Tijdens een achtervolging is vannacht in Goes een gestolen auto gecrasht. De bestuurder ging er vervolgens te voet vandoor maar kon met behulp van een politiehelikopter en een diensthond alsnog worden aangehouden.

bron: HV Zeeland

De Zeeuwse politie werd vannacht geattendeerd op de voertuigdiefstal en kreeg de vraag om naar de personenauto uit te kijken. Toen bleek dat de auto de provincie in was gekomen, zetten agenten de achtervolging in. Deze leidde uiteindelijk naar Goes. Op de oprit van Deltaweg (A256) ging het mis. De auto crashte namelijk ter hoogte van het verkeersoefenterrein van Dek.

De bestuurder van de gestolen wagen ging er te voet vandoor. Diverse politie-eenheden gingen vervolgens naar hem op zoek. “Diensthond Luuk had een spoor opgepikt en wist zeker dat er in een bosje iemand lag, maar we zagen niets. Daarom kwam de politiehelikopter ter plaatse”, zo vertelt de politie. Met behulp van de warmtebeeldcamera in de helikopter kon de verdachte al snel worden gelokaliseerd. Hierop kon de man alsnog worden aangehouden.

Volgens de politie lag de verdachte in een sloot en was hij onderkoeld geraakt. Daarom is een ambulanceteam ter plekke gekomen om hem na te kijken. “Het bleek gelukkig mee te vallen waarop de verdachte met ons mee naar Torentijd kon”, zo laat de politie weten.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden