In Goes moet iedereen ‘gewoon’ naar de wc kunnen

GOES – Mensen die vaak een toilet nodig hebben (65-plussers, jonge kinderen, buik- en blaaspatiënten) moeten tijdens een bezoek aan de binnenstad van Goes snel naar een wc kunnen. De gemeenteraad is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met een  motie die dat mogelijk moet maken.

Gewoon naar de wc kunnen als je een stad bezoekt, is blijkbaar niet zo gewoon. Natuurlijk, er zijn toiletten genoeg. Maar bezoekers voelen zich al snel verplicht tot het bestellen van een consumptie of iets dergelijks voor ze gebruik kunnen maken van de wc. Het zou juist de gastvrijheid van de stad onderstrepen als mensen zich niet geremd voelen om gebruik te maken van een toilet, zo vinden de indieners van de motie, D66, Nieuw Goes en SGP/CU. Ze kregen bijval van de andere raadsfracties.

Hoge Nood

Stickers met de tekst ‘bij ons mag je naar de wc’ moeten duidelijk gaan maken waar je in Goes naar binnen kunt voor een toiletbezoek. In eerste instantie wordt dan gedacht aan gebouwen met een maatschappelijke functie, zoals buurthuizen, het stadskantoor, het theater en het museum. Daarnaast is het gemeentebestuur gevraagd om ondernemers te vragen ook zo’n sticker op de gevel van hun winkel- of horecapand te plakken. Op de HogeNood-app kunnen mensen zien in welke gebouwen ze terecht kunnen.

Schoonmaak

Wethouder Cees Pille kan zich vinden in de motie: “We moeten wel een onderscheid maken. Op gebouwen waarvan wij als gemeente zowel eigenaar als gebruiker zijn, kunnen we eenvoudig zo’n sticker plakken. Bij gebouwen waar we alleen eigenaar zijn, zullen we met de gebruiker in overleg gaan. Daar kunnen bijvoorbeeld schoonmaakkosten een rol gaan spelen.” De wethouder beloofde ook ondernemers in de stad te vragen of ze de actie willen ondersteunen door de sticker te plaatsen en zo hun toilet ter beschikking te stellen.

foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden