In Kortgene staat nu een menstruatiekastje: ‘Nog steeds manieren uitvogelen om niet door te lekken’

KORTGENE – De minibieb was al bekend, het kastje met bloemzaden in de voortuin ook. Maar nu is er op Noord-Beveland een nieuwe vorm van service aan huis: een menstruatiekastje. Bedoeld voor vrouwen met een kleine portemonnee: “Vrouwen hebben soms te weinig geld om menstruatieproducten te kunnen kopen. Dat moet niet kunnen”, stelt initiatiefneemster Elle Steijaert.

Steijaert las in de krant over vrouwen die vanwege geldproblemen hun menstruatie met lappen of watten door moeten komen. Het lot van die vrouwen trekt ze zich aan: “We leven in 2022. Vrouwen moeten soms nog steeds manieren uitvogelen om maar niet door te lekken. Dat dat nu nog steeds gebeurt, vind ik heel erg.”

Daarom heeft ze een menstruatiekastje in haar voortuin gezet: “Het kastje staat er sinds het begin van dit jaar. Er wordt al gebruik van gemaakt. Ik kijk iedere dag of er producten uit zijn gehaald en dat vul ik dan weer aan.”
De Stichting Armoedefonds sponsort haar actie: “Die stichting stuurt materialen op. Maar mensen mogen ook bij mij thuis overdag spullen brengen die ze over hebben. Dan kan ik dat weer neerzetten in het kastje. Dat wordt al enorm gedaan, ik merk echt dat het leeft.”
 
Dit is een bericht van Omroep Zeeland
 
Foto: Pixabay
Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden