Inwoners Reimerswaal mogen zich uitspreken over gemeente: burgemeester wil rapportcijfers

KRUININGEN – De gemeente Reimerswaal wil weten hoe tevreden de inwoners zijn over de dienstverlening en laat daarom een onderzoek uitvoeren. Inwoners kunnen de komende weken een online vragenformulier invullen op de gemeentelijke website, en geven daarmee rapportcijfers af – aldus burgemeester Van Wingerden.

Door: Han Verbeem

De vragen gaan onder meer over het contact met de gemeente, de ervaringen met aanvraagprocedures en de toegankelijkheid van het gemeentehuis. Een extern bureau voert het onderzoek uit.

Rapportcijfer

Waarnemend burgemeester Petra van Wingerden heeft niet de indruk dat de inwoners van Reimerswaal ontevreden zijn, maar – zo stelt ze: “Het kan altijd beter.” Ze wil vooral weten wat er in de samenleving speelt en de input van de vragenlijst gebruiken om de dienstverlening te verbeteren.

Nulmeting

Het onderzoek is een zogeheten nulmeting en dient als basis voor toekomstige tevredenheidsmetingen. Want de burgemeester is van plan om vaker de inwoners van Reimerswaal om een rapportcijfer te vragen voor de ambtelijke dienstverlening. “Dit is de eerste in een reeks”, aldus Van Wingerden. Inwoners kunnen tot 16 maart de lijst invullen. De gemeente maakt de bevindingen van het onderzoek halverwege dit jaar bekend.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden