Jachten uitgebrand Kamperland, NL-Alert verstuurd

KAMPERLAND – Op het terrein van een bedrijf in Kamperland zijn zaterdagmiddag twee plezierjachten in vlammen opgegaan. De jachten stonden in de buurt van een loods maar deze vatte geen vlam. Vanwege de brand heeft de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) een NL-Alert verstuurd.

Omstreeks 13.40 uur werd opgemerkt dat brand woedde bij een botenloods aan de Anna Frisoweg. In eerste instantie werd alleen de tankautospuit van Kamperland gealarmeerd maar op basis van de melding schaalde de meldkamer binnen tien minuten op naar middelbrand.

Ter plekke bleken twee jachten op het droge in brand te staan. Naast de tankautospuiten werd ook nog een waterwagen opgeroepen. Rond 14.15 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De boten moeten volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) als verloren worden beschouwd. Op dit moment wordt nog nageblust.

Vanwege de rookontwikkeling heeft de VRZ rond 15.00 uur een NL-Alert uitg estuurd. In het bericht wordt gemeld dat vanwege het nablussen sprake is van rookontwikkeling en dat mensen ramen en deuren moeten sluiten als ze last hebben van de rook en of stank.

Over het ontstaan van de brand is nog niets bekend. Er is niemand gewond geraakt.

 

Foto: Roland de Jong, Provicom Multimediadiensten

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden