Jongerenraad Goes heft zichzelf op

GOES – De Jongerenraad Goes heeft het gemeentebestuur in een brief laten weten ermee te willen stoppen. De Jongerenraad (JR) geeft aan niet goed te functioneren in de huidige opzet. De JR pleit ervoor jongeren een stem te geven in het online burgerpanel Goes Praat Mee.

In maart vorig jaar liet de JR nog weten er opnieuw tegenaan te willen gaan, nadat door corona de klad erin was gekomen. De club ging op zoek naar nieuwe leden, maar dat heeft niet het gewenste resultaat gehad.

Van de grond

De JR telt nu nog vier leden. Op papier althans. ‘Vergaderingen worden vaak of niet afgezegd, er is een te lage opkomst’, laat de raad het gemeentebestuur weten. Daarnaast komen activiteiten niet van de grond. In 2020 noch in 2021 is de JR erin geslaagd iets te organiseren. ‘Het is moeilijk om als JR een activiteit te bedenken, er zijn te weinig ideeën en we twijfelen vaak of een activiteit jongeren zal aanspreken en of er behoefte is.’ De JR stelt daarom voor om er in de huidige vorm een punt achter te zetten.

Reclame maken

De jongeren willen wel graag een vertegenwoordiger in het kernteam van het burgerpanel Goes Praat Mee. In dat team wil de gemeente ook vertegenwoordigers van andere adviesraden zoals Wmo-raad en sportraad onderbrengen. De JR adviseert het gemeentebestuur om op scholen meer reclame te maken voor Goes Praat Mee en zou op het online burgerpanel graag meer onderwerpen zien die jongeren aangaan: ‘Vraag jongeren bijvoorbeeld waarvoor het budget voor jeugdactiviteiten gebruikt kan worden.’

foto: Jongeren in discotheek El Toro © Omroep Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden