Jumbo en Lidl eens over gezamenlijk parkeerterrein Heinkenszand

HEINKENSZAND – Supermarkten Jumbo en Lidl zijn het eens geworden over een gezamenlijk parkeerterrein aan de Stenevate in Heinkenszand. De gemeente Borsele liet woensdag weten dat beide partijen deze maand hierover nog een overeenkomst zullen tekenen.

De Lidl zal tussen de Jumbo en het gemeentehuis worden gebouwd, op de plek waar nu nog het oude politiebureau en de brandweerkazerne staan. Twee hellingbanen (één voor auto’s en één voor voetgangers) zullen het nieuwe Lidl-pand met het bestaande parkeerterrein gaan verbinden.

Scouting

Om dat mogelijk te maken moeten de parkeerplaatsen bij de Jumbo iets opschuiven in de richting van het daarachter gelegen terrein van de scouting. Volgens de gemeente heeft dat voor het scoutingterrein zelf geen gevolgen en zullen ook direct omwonenden er nauwelijks iets van merken.

Wateroverlast

Aan het akkoord over het gezamenlijke parkeerterrein is nogal wat gesteggel voorafgegaan. De eigenaren van het Jumbo-pand stapten in december vorig jaar naar de Raad van State, omdat ze bang waren voor wateroverlast vanaf de kant van Lidl. Bovendien vonden ze dat de gemeente te weinig parkeerplaatsen in het bestemmingsplan had opgenomen. De voorzieningenrechter wees die bezwaren van de hand.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden