Kaartenwensboom tegen eenzaamheid in Cederhof, vanaf 28 maart in De Wemel

KAPELLE – De Kaartenwensboom van Kapelle staat sinds deze week in de publieksruimte van zorgcentrum Cederhof. Inwoners kunnen een kaartje uit deze boom halen of zelf een kaartje erin hangen. Gemeentelijke vrijwilligers zorgen er voor dat er in elk geval altijd voldoende kaarten in de wensboom hangen.

 

door: Han Verbeem

Sinds Valentijnsdag, maandag 14 februari, reist de wensboom langs verschillende locaties in de gemeente Kapelle. De eerste weken stond de boom bij boekhandel Lectori, schuin tegenover het gemeentehuis. “Met deze Kaartenwensboom willen we inwoners verbinden en het gevoel van eenzaamheid verminderen”, aldus wethouder Annebeth Evertz. “Ook willen we door deze zichtbare activiteit eenzaamheid bespreekbaar maken.”

Bieb, De Vroone en gemeentehuis

Vanaf volgende week staat de Kaartenwensboom twee weken in dorpshuis de Wemel in Wemeldinge. Daarna staat de wensboom nog in de openbarer bliotheek van Kapelle (week 15 en 16), dorpshuis de Vroone (week 17 en 18). De rondreis van de wensboom sluit af in het gemeentehuis van Kapelle, waar deze twee weken in de hal een prominente plaats krijgt (week 19 en 20).

Foto: Wethouder Annebeth Evertz met een groepje schoolkinderen uit Kaplle bij de wensboom.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden