Kapelle-Biezelinge meest gewaardeerde station van Zeeland

KAPELLE-BIEZELINGE – Station Kapelle-Biezelinge is het meest gewaardeerde station van Zeeland. Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2021, een onafhankelijk onderzoek door I&O research in opdracht van NS en ProRail, dat ieder kwartaal wordt uitgevoerd. Ruim 76.000 reizigers werd afgelopen jaar gevraagd wat zij van hun station vonden. Daaruit blijkt dat Nederlanders nog nooit zo tevreden waren over de stations als afgelopen jaar. NS is beheerder van alle stations.

Kapelle-Biezelinge is ook landelijk gezien een van de stations waarvoor de waardering het meest gestegen is, van een 6,4 in 2020 naar een 7,4 afgelopen jaar. “Het monumentale stationsgebouw is natuurlijk prachtig en komt uit 1864”, zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. “Afgelopen jaar is het helemaal gerenoveerd aan de buitenzijde en dat wordt gewaardeerd.”

Ook de waardering voor de stations in Vlissingen en Middelburg is gestegen. “En dat gaat hopelijk nog beter worden, want we hebben flinke verbouwplannen in Middelburg.”

Krabbendijke

De waardering voor station Krabbendijke is juist gedaald tot een 6,5. “Daar hebben we eigenlijk geen goede verklaring voor, behalve dat door corona het kunstattelier in het station veel minder gebruikt is. Het gevolg was dat ook de wachtruimte veel minder open is geweest.” Komend jaar komt er nog wel nieuw stationsmeubilair en wordt het perron opgehoogd, zodat treinen makkelijker toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Geen enkel Zeeuws station scoort een onvoldoende.

Onderzoek

Het onderzoek heeft plaatsgevonden door reizigers op het perron te vragen naar hun mening over dat specifieke station. Doordat we door coronamaatregelen minder reizigers vervoeren, waren er op sommige kleine stations onvoldoende reizigers om te bevragen. Voor deze stations heeft afgelopen jaar daarom geen meting plaatsgevonden. In eerdere edities rapporteerden wij de score uitgedrukt in het percentage reizigers die een 7 of hoger gaf. Dit jaar zijn we overgestapt naar een gemiddeld rapportcijfer. Deze wijziging heeft nagenoeg geen invloed op de ranglijst.

Kijk voor alle landelijke cijfers hier: https://nieuws.ns.nl/waardering-voor-stations-stijgt-door/

Foto: Station Kapelle-Biezelinge (NS) 

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden