Kapelle blijft bij Scheldepost: nieuwe uitgever laat religieuze koers varen

KAPELLE – De gemeente Kapelle blijft betaalde informatiepagina’s plaatsen in de Scheldepost. Dat heeft burgemeester Fons Naterop vrijdag bekendgemaakt. Het huis-aan-huisblad is vorige maand van eigenaar gewisseld. De nieuwe uitgever, Quaris Media, stopt met het omstreden religieuze redactiebeleid en dat is voor het gemeentebestuur aanleiding om de samenwerking voort te zetten.

door: Han Verbeem

De afgelopen zomer kwamen de verhoudingen tussen de gemeente Kapelle en de directie van de Scheldepost op scherp te staan. De toemalige uitgever, Trainews Media in Yereseke, besloot tot de invoering van een reformatorisch identiteitskader. Daarmee blokkeerde de Trainews alle berichten en advertenties die ze in strijd achtte met de Bijbelse normen en waarden. Ook aankondigingen van evenementen op zondag waren taboe – en dat leidde tot verontwaardigde reacties van inwoners, verenigingen en politici. 

Vertrouwde gezicht

Naterop is gerustgesteld dat de Scheldepost weer een algemeen redactiebeleid voert. “Ook de verspreiding van de Scheldepost in de gehele gemeente blijft, dus zowel in het binnen- als buitengebied”, laat de burgemeester wegen.  “Ik ben blij dat het vertrouwde gezicht van de Scheldepost in de gemeente Kapelle gecontinueerd kan worden zonder een ingesnoerd identiteitskader.”

Gewaardeerd

De gemeente heeft nog overwogen om de informatiepagina’s voortaan digitaal aan te bieden, maar daarvan is uiteindelijk afgezien. “Daarnaast is de Scheldepost een begrip in de gemeente Kapelle en wordt deze lokale huis-aan-huis krant door veel inwoners gewaardeerd”, aldus burgemeester Naterop.

(Foto: Pixabay)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden