Kapelle houdt steekproeven bij controles coronapassen horeca

KAPELLE – De gemeente Kapelle gaat steekproeven uitvoeren bij het naleven van controles op het coronatoegangsbewijs (CTB) in de horeca. Dat schrijft burgemeester Fons Naterop in een brief aan de diverse horecaondernemers en beheerders van gemeenschapshuizen.

door: Han Verbeem

“Bij excessen zullen wij als gemeente moeten handhaven en bij openbare ordeproblematiek komt de politie”, waarschuwt Naterop. De burgervader alle vertrouwen te hebben “dat het zover niet zal komen.”

Sinds zaterdag 25 september is de 1,5-metermaatregel vervallen. Weliswaar geeft dit veel mensen extra ruimte, schrijft Naterop, maar doet tegelijk een dringend beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de horecasector. “Ik begrijp dat dit voor u vervelend en onpraktisch is, en dat dit niet voor iedereen zal voelen als een versoepeling”, aldus burgemeester Naterop aan de Kapelse horeca-ondernemers.

Overleg Naterop verwacht van hen een “loyale uitvoering van de landelijke regels ” Op Zeeuws niveau is inmiddels met de overkoepelende horeca constructief overleg gevoerd, merkt hij daarbij op. Ook is er voor horecaondernemers een ondersteuningspakket in de maak, maar Naterop kan niet zeggen wat dit uiteindelijk voor de ondernemers in Kapelle zal betekenen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden