Kapelle ook op tweede dag verkiezingen grootste opkomst

KAPELLE – Op de tweede dag van de gemeenteraadsverkiezingen is en blijft de gemeente Kapelle koploper met de grootste opkomstcijfers in Zeeland. De meeste stemgerechtigden brengen vandaag, woensdag 16 maart, hun stem uit.

Met een opkomst van 17% verdeeld over de eerste twee verkiezingsdagen blijft Kapelle koploper in de provincie. Ook in de gemeente Goes zijn de stemlokalen die opengesteld waren goed bezocht. Dinsdag reed een speciale stembus door de kernen van de gemeente om mensen, veelal ouderen, de kans te geven hun stem uit te brengen. Ruim 12% van de stemgerechtigden in Goes had dinsdagavond gestemd.

De opkomst in Reimerswaal blijft in vergelijking met de andere gemeenten in Zeeland ook op de tweede dag achter. In Yerseke en Kruiningen waren stemlokalen geopend. De opkomst dinsdagavond bleef steken op iets meer dan 6%.

In Borsele en Noord-beveland hadden dinsdagavond respectievelijk 8,5% en 7,1% van het aantal kiesgerechtigden hun stem uitgebracht. Anders dan voorheen zijn de gemeenteraadsverkiezingen verspreid over drie dagen als gevolg van eerder ingestelde coronamaatregelen.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden