Kapelle viert feest

KAPELLE – Ruim 2.000 bezoekers waren zaterdagavond getuige van wat wethouder Jon Herselman met trots een ‘spetterend feest’ noemde. Tweemaal werd de feestavond ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de gemeente Kapelle uitgesteld. Zaterdag was het dan eindelijk zo ver.

In 1970 werden de bestaande gemeenten op de Bevelanden heringedeeld. Voor een aantal kernen betekende dit het opgeven van hun eigen ‘onafhankelijkheid’. Er stroomde veel water naar de zee, spreekwoordelijk, alvorens iedereen akkoord was. De feestavond van de gemeente Kapelle was er dan ook één van verbinding en een hoog ‘wij-gevoel’.

Traan en een lach

In zijn openingswoord noemde waarnemend burgemeester Fons Naterop de schokkende gebeurtenis rond de dood van een echtpaar op maandag in Wemeldinge. Een gebeurtenis die een diepe indruk had achtergelaten op de inwoners van zijn gemeente. Zaterdagmiddag was op initiatief van de Protestantse gemeente een herdenking in de kerk. Na zijn openingswoord opende burgemeester Naterop officieel de feestavond.

Volle jachthaven

Tot tweemaal toe moest de feestavond omwille van corona-maatregelen uitgesteld worden. Het geduld van de inwoners van Kapelle werd beloond met een spetterend feest in de jachthaven van Wemeldinge. Alleen diegenen die zich aangemeld hadden via de gemeentelijke website kregen toegang tot het feestterrein. Ruim 2.000 bezoekers waren getuige van optredens van de uit Wemeldinge afkomstige zangeres Albertina, zanger Alwin (oud-inwoner van Kapelle) en DJ Amyntas uit Kapelle. Als klap op de vuurpijl werd het aanwezige publiek getrakteerd op optredens van Emma Heesters, Bevelandse met een internationale carrière, en Lee Towers.

Foto boven: Lee Towers in duet met Albertina (© Streekomroep de Bevelanden)

Foto midden: Emma Heesters (© Streekomroep de Bevelanden)

Foto midden: een volle jachthaven in Wemeldinge (© Streekomroep de Bevelanden)

Foto onder: Emma maakt even tijd voor een fotomoment met kinderburgemeester Nienke Kanis (© Streekomroep de Bevelanden)

Onder: Hans Colijn treft Lee Towers back-stage

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden