Kapelle-West vier jaar op de schop voor aanleg nieuw riool

KAPELLE- Kapelle pakt de riolering aan in het westelijk deel van het dorp. Het is een flinke ingreep die al met al vier jaar in beslag neemt en in fases wordt uitgevoerd. De werkzaamheden gaan begin april van start, omwonenden moeten rekening houden met verkeershinder en omleidingen.

door: Han Verbeem

Met de aanleg van extra rioolbuizen kan regenwater versneld worden afgevoerd naar het oppervlaktewater – legt wethouder Jon Herselman uit. Het zoetwater kan Kapelle goed gebruiken bij de aanpak van de verdroging en voor bluswateropslag. Daarom wordt regenwater niet direct in afgevoerd via het hoofdriool.

Nieuwe waterleidingen

Komende maand begint de gemeente met de werkzaamheden in de Stationsstraat. Vanaf oktober start waterleidingbedrijf Evides bovendien met de vervanging van leidingen. Volgend voorjaar wordt opnieuw gewerkt aan de Stationsstraat en later in het jaar zijn de Dijkwelseweg, De Warretjes en Vijverstraat aan de beurt.

De werkzaamheden aan de Dijkwelseweg duren tot september 2025. De gemeente houdt omwonenden op de hoogte van de voortgang middels nieuwsbrieven en berichten op social media.

Foto: Het nieuwe riool moet wateroverlast in Kapelle-West voorkomen. (Pixabay)

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden