Kapelle wil inwoners met schulden helpen. ‘Mensen lopen niet te koop met betalingsachterstanden’

KAPELLE – Steeds meer Zeeuwen kampen met geldzorgen, en komen daar niet meer alleen uit. Kapelle sluit als eerste Zeeuwse gemeente aan bij de Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Inwoners met geldzorgen kunnen via de site geldfit.nl online informatie opvragen of in contact komen met een schuldhulpverlener.

door: Han Verbeem

Op praten over schulden en financiële problemen rust nog steeds een taboe, merkt wethouder Annebeth Evertz op. “Mensen lopen niet te koop met hun betalingsachterstanden”, zegt ze. De website neemt drempels weg, aldus de wethouder. “Op de site staat een test waarmee inwoners kunnen zien hoe ze er financieel voor staan”, aldus Evertz, “De uitslag van de test geeft een persoonlijk advies. Ook krijgt men een overzicht van hulp die er in de gemeente Kapelle is.”

Geldzorgen bij ondernemers

Niet alleen particulieren maar ook ondernemers zijn flink getroffen door de coronacrisis. Ook zij kunnen terecht bij de online schuldhulp, via de website Geldfitzakelijk.nl. Ook daar zijn tips en adviezen te vinden om uit de schulden te raken én te blijven.

Ook in Reimerswaal

Kapelle is niet de enige gemeente die zich inzet voor schuldhulpverlening aan haar inwoners; zo heeft Reimerswaal afspraken gemaakt met een zorgverzekeraar over het voorkomen van betalingsachterstanden bij hun cliënten.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden