Kapelle zwaait vier raadsleden uit; lintje voor Tiny van Loon-Noussen (VVD)

KAPELLE – Kapelle heeft dinsdagavond afscheid genomen van de oude gemeenteraad. Na de gemeenteraadsverkiezingen keren vier raadsleden niet meer terug. Zij zijn in het zonnetje gezet tijdens de feestelijke bijeenkomst. Eén van hen, Tiny van Loon-Noussen, ontving een koninklijke onderscheiding. Zij heeft meer dan 12 jaar voor de VVD in de Kapelse gemeenteraad gezeten.

door: Han Verbeem

Tiny van Loon is tijdens de raadsvergadering benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij begon haar politieke loopbaan in 2010. Zij nam als kersvers raadslid gelijk het fractievoorzitterschap op, een functie die ze twee raadsperiodes heeft vervuld. De laatste vier jaar was ze algemeen raadslid. Binnen de VVD-fractie had ze een brede inbreng, en liet daarbij het Wemeldingse geluid goed horen in de Kapelse raadspolitiek. Tiny heeft een achtergrond in de P&O-sector en de kennis en ervaring kwamen ook tot uiting bij dossiers over de personele organisatie van de gemeente.

Van der Meij, Koster en De Bert

Ook de zittend VVD-raadsleden Joute van der Meij en John Koster keren niet terug in de nieuwe raad en van de bestaande fractie gaat alleen huidig fractievoorzitter Iman Vleugel verder voor een nieuwe bestuursperiode van vier jaar. Bij de PvdA stopt Jan de Bert als raadslid. Hij was in 2018 opnieuw gekozen, nadat hij eerder al actief was voor de PvdA-raadsfractie. Ook hij gaat niet door voor een volgende ronde.

Jan de Bert (PvdA)         John Koster (VVD)          Joute van der Meij (VVD)

Muziek

De vier vertrekkende raadsleden zijn door waarnemend burgemeester Fons Naterop in het zonnetje gezet, waarbij de bloemen niet mochten ontbreken. Ook familieleden en bekenden waren op de publieke tribune aanwezig. De afscheidsraad was een terugblik op de afgelopen vier jaar. Tussen de toespraken door waren optredens van de Wemeldingse zanger en muzikant Wim Steenbakker.

Foto: Een koninklijke onderscheiding voor Tiny van Loon-Noussen

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden