Lekker spelen aan het ‘Stekestekje’ in Nieuwdorp

NIEUWDORP – Het ‘kavel Steketeepad’ zoals het genoemd werd in Nieuwdorp is dinsdagmiddag officieel open gegaan. Er is een jeu des boulesbaan, een pannakooi, een tafeltennistafel, een picknicktafel, een plek om Twister te spelen en een basketbalveldje. Kortom, jong en oud kunnen terecht op wat vanaf nu het Stekestekje heet.

De realisatie van het Stekestekje is het eerste onderdeel van het Masterplan Nieuwdorp. Vier jaar geleden is de gemeente Borsele gestart met bijeenkomsten, waar de inwoners hun wensen en ideeën over Nieuwdorp konden voorleggen.

Opmaat

Het realiseren van een pannakooi (een afgezet voetbalveldje) was een van de wensen die naar voren werd geschoven. Het bleek de opmaat van wat nu het Stekestekje is. De gemeente heeft de grond beschikbaar gesteld en onder meer ruimte voor waterberging gefaciliteerd, daarnaast hebben inwoners zelf de handen uit de mouwen gestoken en geld ingezameld voor de inrichting van de speelplek.

Multifunctioneel

Het Masterplan omvat nog veel meer zaken. Zo veel zelfs dat de gemeente de uitvoering van het plan in twee fases heeft opgeknipt. Voor de eerste fase is een bedrag van 11 miljoen euro uitgetrokken. Meest in het oog springende onderdeel daarin is de multifunctionele accommodatie aan de Prinses Irenestraat: het dorpshuis zal worden ondergebracht in de Bethelkerk/voormalige pastorie en op de plek waar nu nog het oude schoolgebouw van De Regenboog staat, zal een nieuw gebouw komen waarin een Integraal Kindcentrum en een gymzaal worden ondergebracht. Daarnaast hoopt de gemeente einde van dit jaar/begin volgend jaar een begin te kunnen maken met de herinrichting van de Prinses Margrietstraat tot klimaatstraat.

Luister hier naar het interview met wethouder Arno Witkam en een van de initiatiefnemers van de pannakooi, Merijn Nuijten.

Foto boven: de jeu des boulesbaan

Foto midden: De pannakooi

Foto onder: Merijn Nuijten, wethouder Arno Witkam en Siska Suijkerbuijk onthullen het bord met de nieuwe naam ‘Stekestekje’

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden