Maaike de Wit (10) nieuwe kinderburgemeester van Goes

GOES – Maaike de Wit (10 jaar) is de nieuwe kinderburgemeester van Goes. Vrijdag werd duidelijk dat zij de meeste stemmen heeft gehaald tijdens de verkiezing van zaterdag 12 juni. Op de tweede en derde plaats volgen Daimi Huibregtse en Nine van Schaik. Samen vormen ze vanaf 4 september het kindercollege van de Zuid-Bevelandse gemeente.

door Han Verbeem

Echte bestuursinvloed hebben de kinderbestuurders niet, maar ze kunnen bij de Goesse politici wél aandacht vragen voor belangrijke onderwerpen. Zo wil Maaike het pestgedrag bij de jeugd aanpakken, dat volgens haar een serieus probleem is. Ook moeten álle kinderen in Goes de mogelijkheid hebben om te sporten. Voor met name jongeren in de armste gezinnen is dat nog lastig. 

Samen goed vinden

Maaike is blij met de uitkomst van de verkiezing. Ze heeft er hard voor gewerkt en met de overige twee kan ze het goed vinden. Daimi is haar beste vriendin en samen zitten ze op basisschool Het Samenspel in Wolphaartsdijk. En of ze later ook écht de politiek wil ingaan? “Nee, dat is niets voor mij”, zegt ze lachend.

Goes Kinderstad

Maaike, Daimi en Nine doen 4 september hun officiële intrede op het stadhuis tijdens Goes Kinderstad – de jeugdmanifestatie op de laatste zaterdag van de zomervakantie. Het drietal vormt het negentiende kindercollege en de deelnemers hebben de afgelopen weken intensief campagne gevoerd voor hun kandidatuur.

Verkiezingen 12 juni

Inwoners van Goes hebben zaterdag 12 juni hun stem kunnen uitbrengen bij de verkiezingskraam op de Grote Markt. De dag ervoor waren de kandidaten te gast in de radio-uitzending van Streekomroep De Bevelanden en vertelden over hun campagnepunten.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden