Middelbrand bij frietfabriek na stroomuitval

KRUININGEN – Bij frietfabriek Lamb-Weston Meijer aan de Stationsweg in Kruiningen is zaterdagavond brand uitgebroken nadat eerder de stroom was uitgevallen.

Om 19.15 uur werd de brandweer van Kruiningen gealarmeerd voor een brand in een elektriciteitsruimte van het bedrijf. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) betrof het de hoogspanningsruimte en moest de stroomvoorziening worden uitgeschakeld om de brand te kunnen blussen.

“Door de stroomuitval is korte tijd later brand ontstaan in een zogenoemde baklijn met frituurolie. Daarom is om 20.18 uur uur een extra blusvoertuig gealarmeerd”, zo meldde de VRZ. “De bemanning van de beide blusvoertuigen zijn bezig nu met de bestrijding van de brand en controle in de overige ruimten van het bedrijf. Er is buiten het pand lichte rookontwikkeling. Men is bezig geweest om het product uit de baklijn te halen. De frituurolie moest nog verder afkoelen om veilig te kunnen blussen”. 

Nadat de specialistische monteurs voor de hoogspanning gearriveerd waren kon de hoogspanning afgeschakeld en geaard worden. De brandweer stond stand-by om eventuele vuurdeeltjes snel te kunnen blussen.

Omstreeks 23.20 uur heeft de officier van dienst het sein ‘brand meester’ gegeven.

Foto: © HV Zeeland

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden