NBB wil einde aan scheefgroei tussen recreatieparken en minicampings

GOES / GEERSDIJK / WISSENKERKE – De toeristenbelasting op Noord-Beveland kan verder omhoog maar de lasten moeten wel eerlijker verdeeld worden, vindt Yvonne Maas van Noord-Bevelands Belang (NBB). Grote recreatieparken mogen méér betalen dan kleinere familiecampings. “De verhouding is nu nog zoek.”

door: Han Verbeem

De inkomsten uit toeristenbelasting dient de gemeente te benutten voor het verduurzamen en ophogen van de stranden, merkt Maas op. Op dit moment betalen toeristen 1,38 euro per persoon per overnachting.

Overnachten op minicampings voordeliger

Vorig najaar heeft de Noord-Bevelandse gemeenteraad besloten de lokale lasten voor de eigen inwoners te bevriezen. Zelfs de inflatiecorrectie is niet toegepast. Mede op voorspraak van NBB onderzoekt Noord-Beveland nu de mogelijkheid om een zogeheten gedifferentieerd belastingtarief toe te passen, waarbij het overnachten op minicampings relatief voordeliger is.
Wat Maas betreft, mag de toeristenbelasting nóg verder stijgen en hoeven de inwoners ook de komende tijd niet op een stijging van de gemeentelijke lasten te rekenen. “We hebben als gemeente genoeg financiële middelen in kas en daarmee kunnen we onze inwoners ook steunen”, zegt de NBB-lijsttrekker en beoogd wethouderskandidaat van de grootste coalitiepartij. “We vinden het belangrijker om te investeren in het welzijn van onze burgers.”

Draaien aan de knoppen

Voor veel mensen wordt het steeds moeilijker elke maand weer rond te komen met hun inkomen. De energierekening stijgt, de boodschappen worden duurder en de benzineprijzen aan de pomp tikken recordhoogtes aan. Het verhogen van de toeristenbelasting is één van de weinige “knoppen waaraan de gemeente kan draaien om extra inkomsten binnen te halen”, aldus Maas. Voor het overgrote deel is Noord-Beveland afhankelijk van geld van de Rijksoverheid.

Foto: Pixabay

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden