Nieuw geluidsscherm bij spoorovergang Noordstraat Kapelle

KAPELLE – Bij de overweg aan de Noordstraat in Kapelle plaatst ProRail deze week nieuwe geluidsschermen aan de oostzijde van het spoor. Het 200 meter lange scherm moet de geluidsoverlast van het treinverkeer tegengaan en bestaat uit alluminium platen met begroeiing, en een schanskort met stenen. En: bewoners kunnen meedenken over nieuw groen langs het scherm.

door: Han Verbeem

De werkzaamheden duren naar verwachting tot 15 december. Dat kan enige overast opleveren, zo benadrukt ProRail, maar uiteindelijk komt het de leefbaarheid van de omgeving ten goede. Zeeland krijgt met meer treinverkeer te maken. Zo rijden vanaf december met de nieuwe dienstregeling extra treinen van en naar Brabant, met drie in plaats van twee personentreinen per uur. 

Schanskorven

Het nieuwe geluidsscherm wordt ongeveer 200 meter lang en grotendeels 2,5 meter hoog en reikt tot net vóór de Vroonlandse weg. Richting de overweg loopt de hoogte af tot 1,5 meter. Het wordt een geluidscherm van aluminium, aldus ProRail, voorzien van begroeiing langs de bewonerszijde. Langs de spoorzijde komt een zogeheten schanskorf; dit bestaat uit een rooster van draadstaal, opgevuld met stenen.

Groen

Begin dit jaar is een aantal bomen teruggesnoeid, de stronken worden binnenkort verwijderd. Dat is nodig voor de aanleg van het scherm. Uitgangspunt hierbij is dat zoveel mogelijk groen blijft staan. Er worden geen extra bomen gerooid of gesnoeid, benadrukt ProRai. Sterker nog: na afronding van de werkzaamheden wordt opnieuw groen ingezaaid en komen er weer planten langs het scherm. Omwonenden kunnen met ProRail meedenken over de beplanting.

Foto: De spoorovergang bij de Noordlandseweg. Langs de oostzijde bij het spoor komt een geluidsscherm.

Wie vragen heeft over de werkzaamheden of overlast wil melden, kan dat doorgeven aan ProRail. Deze is bereiken via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden