Nieuw Kindercollege Goes geïnstalleerd

GOES – Lovende woorden van burgemeester Margo Mulder aan het oude Kindercollege tijdens opening van de 20e editie van Goes Kinderstad. “Voor kinderen in Goes en omgeving misschien wel dé belangrijkste dag van het jaar”, aldus een trotse burgemeester.

De 20e editie van Goes Kinderstad kende een grijze start maar later op de dag brak de zon door. Het symboliseert ook de dag, niet dat het om somberheid gaat want het is gezellig druk in Goes en overal zijn blijde kindergezichten te zien. De symboliek zit in het afscheid nemen van het Kindercollege 2020-2021 en de installatie van het nieuwe college 2021-2022.

Het was geen makkelijk jaar voor kinderburgemeester Sophie en haar wethouders Levi en Finn. Was het begin van hun ambtstermijn van een jaar nog veelbelovend door de komst van minister Rick Brink naar Goes, werd deze al snel overschaduwd door coronamaatregelen. De plannen die gemaakt zijn zullen zeker een gevolg krijgen beloofde burgemeester Mulder. “Jullie weten de weg nu dus weet je ook hoe je het gemeentebestuur kunt volgen en bereiken”, drukte ze het scheidende college op het hart. Digitale creativiteit maakte dat Sophie, Levi en Finn toch goed raad wisten met hun functie en hebben zij ondanks alle coronamaatregelen toch nog veel kunnen doen. Vooral voor Finn was het een moeilijk jaar. De kinderwethouder moest een tijd in quarantaine omdat hij en andere familieleden corona hadden. Burgemeester Mulder kon zich het moment herinneren waarop Sophie en Levi op het gemeentehuis verschenen met Finn die meepraatte via een tablet. Het oude college werd bedankt en kreeg een mooi boek met highlights van het afgelopen jaar overhandigd.

Daarna kon de officiële installatie van het nieuwe college plaatsvinden; een all-girl college waarbij direct gerefereerd werd aan Girl-Power. Daimi en Nyne kregen een sjerp om van Levi en Finn. Maike kreeg de ambtsketting uit handen van burgemeester Mulder. Zij vertelde hierbij dat de ketting staat voor alle kinderen; jongen of meisje ongeacht rang, stand, huidskleur…de ambtsketting staat voor inclusiviteit.

Na een uitvoerig persmoment waarbij de verzamelde media foto’s nam van het nieuwe Kindercollege kon Goes Kinderstad officieel geopend worden.

Foto’s: Hans Colijn (Streekomroep de Bevelanden)

De radioreportage is zondag 5 september te beluisteren tussen 8 en 10 uur op Streekomroep de Bevelanden, 105 SOB FM.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden