Nieuwe toplaag voor Reimerswaalse wegen: geen overlast voor de pluk

KRABBENDIJKE – Op tien plaatsen in de gemeente Reimerswaal gaat de komende wegen het asfalt op de schop. De toplaag is aan vernieuwing toe, daarvoor heeft het college twee ton uitgetrokken. Voor 1 november moet het werk zijn afgerond, zónder noemenswaardige vertraging – verwacht wethouder Maarten Both.

door: Han Verbeem

Het gaat om onder meer straten in en rond de kernen van Krabbendijke, Waarde en Rilland. Een deel daarvan bestaat uit fietspaden. “Geen doorgaande wegen, dus we verwachten weinig verkeershinder”, zegt Both. Bewoners worden tijdig geïnformeerd en ook op de gemeentelijke website staat in welke straten het groot onderhoud plaatsvindt.

Erger voorkomen

Het wegdek van de betreffende bestrating heeft op diverse plaatsen gaten en scheuren maar het is niet nodig om het complete asfalt te vervangen, merkt de wethouder op. “De onderliggende constructie van de wegen is nog goed en door de bovenste laag te vernieuwen kunnen we erger voorkomen.” Er is haast bij, want het budget is voor dit kalenderjaar. In totaal heeft het Reimerswaalse college voor 2022 zo’n drie ton aan asfaltonderhoud van de gemeenteraad ter beschikking gekregen.

Gefaseerd

De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd, maar wel gebundeld per woonkern. “Het asfalt moet aangevoerd worden en om de kosten te drukken combineren we dit, zodat de machines maar één keer naar zo’n kern hoeven te komen.” Ook de pluk zal geen hinder ondervinden. “Het zijn geen locaties waar zich boomgaarden langs bevinden”, aldus Both. Scholieren die per fiets richting Goes gaan moeten wel een ommetje maken “maar ze worden netjes naar een andere richting geleid.”

Foto: Pixabay

Luister hieronder naar het interview wat verslaggever Han Verbeem had met wethouder Maarten Both

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden