Nieuwe website gemeente Goes online

De gemeente Goes heeft sinds maandag 28 juni een nieuwe website. De gemeentelijke website is voor veel inwoners een belangrijke informatiebron. Wie iets wil weten van of over de gemeente gaat al snel naar www.goes.nl. Het is dus belangrijk dat de informatie die hier staat voor zo veel mogelijk mensen begrijpelijk en toegankelijk is. Gemeenten zijn wettelijk verplicht om een toegankelijke website te hebben. De oude website voldeed hier niet aan en is daarom vernieuwd.

Mensen met een verstandelijke en/of visuele beperking hebben door de veranderingen makkelijker toegang tot de informatie op onze website. Wie een kijkje neemt, ziet dat het er heel anders uitziet. Sommige dingen vallen niet direct op, maar helpen om informatie voor zo veel mogelijk inwoners beschikbaar te hebben. Bijvoorbeeld:

video’s zijn ondertiteld;
teksten zijn makkelijker geschreven;
afbeeldingen hebben een beschrijving, zodat blinde mensen met een voorleesprogramma ook weten wat er op het plaatje staat;
pdf-bestanden zijn toegankelijk gemaakt. Documenten die (nog) niet toegankelijk zijn, kan men opvragen bij het klantcontactcentrum via 14 0113 of via een e-formulier op de desbetreffende pagina op de website.

Toegankelijk

De nieuwe website is toegankelijk opgebouwd en geschreven. In de komende maanden laten wij het verplichte toegankelijkheidsonderzoek uitvoeren om aan te tonen dat de website voldoet aan alle eisen.

Deel dit bericht
Streekomroepdebevelanden