Advertentie
Advertentie

Agenda

graffiti is belangrijk in de Hiphop-cultuur

Hiphop Themadag in De Vroone

19 september, 2023

In de jaren 70 ontwikkelde zich in de wijk The Bronx in New York een urban beweging die uit zou groeien tot een wereldwijd begrip. Hiphop werd een lifestyle met eigen muziek, kleding, kunst en meer. Zaterdag 7 oktober wordt in De Vroone in Kapelle een hiphop themamiddag gehouden met medewerking van Max Music.

ASB, de landelijke brassband van het Leger des Heils

Nationaal orkest Leger des Heils komt naar Goes

14 september, 2023

Zaterdag 23 september komt het nationaal orkest van het Leger des Heils naar Goes voor een aantal concerten. De Amsterdam Staff Band is de nationale brassband van het Leger des Heils.

Levien de Putter
Borsele Baarland

Lezing: Het Bevelandse Landschap

12 september, 2023

Dat het landschap verandert is van alle tijden en het vertelt daarmee de geschiedenis van onze samenleving. De steden en dorpen hebben soms hun rustieke karakter verloren of dreigen die te verliezen. De veranderingen gaan steeds sneller en zijn het gevolg van de maatschappelijke ontwikkelingen en daarmee samenhangende keuzes van bestuurders.

Wim Daniëls
cultuur Kapelle

Wim Daniëls naar De Vroone met theatercollege 'Filosofietsen'

12 september, 2023

Filosofietsen. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van Wim Daniëls. Het is een theatercollege, waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de fiets centraal staan.

Training 'baas over je boosheid'
Goes SMWO

SMWO training 'baas over je boosheid'

27 juni, 2023

Maandag 25 september start bij Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) de training ‘Baas over je boosheid’. In deze training, ook wel Agressie Reductie Training (ART) genoemd, leer je hoe je jouw boosheid kan verminderen.

600 jaar kerk(ont)wijding
Goes Grote of Maria Magdalenakerk

Theatervoorstelling: 600 jaar kerk(ont)wijding

23 juni, 2023

Van 4 tot en met 7 juli wordt in de Grote of Maria Magdalenakerk de theatervoorstelling '600 jaar kerk(ont)wijding' gespeeld. Deze kleurrijke en muzikale voorstelling staat in het teken van de wijding van de kerk 600 jaar geleden.

Congo Square
Goes cultuur

'CONGO SQUARE' IN PODIUM 'T BEEST

21 juni, 2023

De voorstelling 'Congo Square' herdenkt de afschaffing van de Nederlandse slavernij met een jongerenavond in Podium 't Beest. Een groep diverse jongeren uit Zeeland vertelt in de voorstelling hoe de slavernij en de afschaffing ervan nog steeds effect heeft op hun persoonlijke leven.

Grote of Maria Magdalenakerk in Goes
Goes cultuur

DERDE ZOMERCONCERT CARILLON GROTE OF MARIA MAGDALENAKERK

20 juni, 2023

Voor de derde opeenvolgende week vindt donderdag 22 juni een zomerconcert plaats op het carillon van de Grote of Maria Magdalenakerk. Gastbeiaardier is ditmaal de Vlaamse Wim van de Broeck.

Keltisch wiel
Borsele Oudelande

KELTISCH MIDZOMER FEEST OUDELANDE

20 juni, 2023

In De Koffietuin in Oudelande wordt zaterdag 24 juni het Keltisch Midzomer Feest gevierd. De oude Kelten kenden slechts twee seizoenen; zomer en winter. Tijdens Midzomer vierden zij het hoogtepunt van de zomer.

klompenmaker Jaap Kramer
Borsele Heinkenszand

DAG VAN DE KLOMP BIJ KLOMPENMAKERIJ TRAAS

15 juni, 2023

Zaterdag 24 juni is Nationale Dag van de Klomp. De enige klompenmakerij van Zeeland, Traas in Heinkenszand, neemt deel aan deze dag met een diversiteit aan activiteiten. De klomp en Zeeuwse streekproducten krijgen 24 juni extra aandacht.