Advertentie
Advertentie

Algemeen

Cursusleider Harold van de Velde spreekt cursisten toe

Borsele scoort opnieuw met cursus 'Politiek Actief'

27 februari, 2024

De gemeente Borsele en Prodemos, Huis voor Democratie en Rechtsstaat, zijn maandagavond voor het tweede achtereenvolgende jaar gestart met de cursus 'Politiek Actief'. Geïnteresseerden konden zich de afgelopen weken opgeven voor deze cursus waarin de lokale politiek breed wordt toegelicht.

Eva van de Ven (Coördinator Ter Weel), Olda, Anja, Matty, Sylvia en Anneke (vrijwilligers ’t Welkomhuis Goes-Zuid)

Senioren welkom bij nieuwe inloop 't Welkomhuis in Goes-Zuid

26 februari, 2024

Alle senioren uit Goes-Zuid zijn vanaf 14 maart iedere donderdag welkom in 't Welkomhuis in wijkgebouw De Pit. De inloop is een samenwerking tussen Zorggroep Ter Weel en SMWO en wordt ondersteund door de gemeente Goes.

voorlezen bevordert lees-, en taalvaardigheid
educatie Bevelanden

VOORLEESEXPRESS: “VOOR IEDER KIND EEN BOEK EN VOOR IEDER BOEK EEN KIND”

25 februari, 2024

De VoorleesExpress is er speciaal voor kinderen tussen tweeëneenhalf en acht jaar oud. Een vrijwilliger komt in overleg met school en ouders twintig keer thuis langs om voor te lezen. Per gezin kunnen er maximaal twee kinderen tegelijk deelnemen. De vrijwilliger richt zich op het kind, maar probeert de ouder(s) er ook bij te betrekken.

Damjan Milutinovic aan de bal
Goes jeugd

Rotterdamse profs geven basketbalclinic in Goes

19 februari, 2024

Enkele professionele basketbalspelers van Feyenoord Rotterdam geven woensdag 21 februari clinics bij BV Volharding in Goes. De clinics worden gegeven in de topsporthal van het Omnium.

De informatiebijeenkomst is in de Mozeskerk in Biezelinge.
Kapelle vluchtelingen

Informatieavond Mozeskerk over opvang Oekraïners in Kapelle

19 februari, 2024

Wie de bijeenkomst van 28 februari wil bezoeken dient zich wel vooraf aan te melden, zo meldt de gemeente; dit vanwege het beperkt aantal plaatsen.

Slim omgaan met energie: Tholen geeft inwoners tips en adviezen.
Tholen duurzaam

Energiemarkt Tholen voor duurzame tips in en om het huis

19 februari, 2024

Donderdag 7 maart, tussen 18.00 en 20.00 uur, kunnen geïnteresseerden in het Thoolse gemeentehuis vrij binnenlopen om informatie te vergaren. Professionals en deskundigen beantwoorden vragen over duurzaamheid en energiebesparing.

burgemeester Gerben Dijksterhuis en kinderburgemeester Bregje Boonman
Bevelanden Borsele

Kinderburgemeesters dragen bij aan lokale democratie

18 februari, 2024

Ze zijn jong en hebben een frisse kijk op hoe de samenleving eruit zou moeten zien. Thema’s als pesten, eenzaamheid, sporten maar ook duurzaamheid houden hen meer bezig dan menigeen zou denken. Kinderburgemeesters zijn meer dan slechts een leuke bijkomstigheid.

Band On The Run 2
Middelburg Podium De Spot

Band On The Run 2, feest van herkenning

17 februari, 2024

Bezoekers van Podium De Spot in Middelburg gingen vrijdagavond los tijdens de tweede editie van het minifestival Band On The Run. Organisator Maurits Kempees uit Goes kan tevreden terug kijken op een zeer geslaagde editie.

fietsenstalling
Kapelle Openbaar vervoer

ProRail breidt fietsenstalling Kapelle-Biezelinge uit

15 februari, 2024

De bestaande fietsenstalling bij het NS station Kapelle-Biezelinge wordt uitgebreid. ProRail start 19 februari met de werkzaamheden. Deze kunnen tot 15 maart voor enige hinder zorgen.

NS station Kapelle-Biezelinge
Bevelanden Goes

NS station Rilland-Bath niet langer laagst gewaardeerd in Zeeland

12 februari, 2024

Uit een onafhankelijk onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail blijkt dat reizigers het NS station Rilland-Bath in 2023 een hogere waardering gaven dan in 2022. Uit de Stationsbelevingsmonitor (SBM) 2023 blijkt ook dat NS station Kapelle-Biezelinge nummer 1 van Zeeland blijft, gevolgd door Arnemuiden en Goes.