'ABBA' trekt honderden fans naar buurthuis in Kapelle: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'
'ABBA' trekt honderden fans naar buurthuis in Kapelle: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'

'ABBA' trekt honderden fans naar buurthuis in Kapelle: 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt'

10 maart, 2023

Van onze redactie

KAPELLE - Bij Kapelle Cultureel zijn ze wel gewend om publiek te ontvangen, maar de voorstelling van een tributeband van ABBA vanavond overtreft alles. Het concert in buurthuis de Vroone is dubbel en dwars uitverkocht. "We hebben zelfs extra staanplaatsen moeten regelen," aldus de organisatie.

Zo'n 350 ABBA-liefhebbers komen op het concert af om Dancing QueenWaterloo en Mamma Mia mee te zingen. Het wordt passen en meten om ze allemaal in de zaal te krijgen, vertelt Marianne Lavreise van Kapelle Cultureel in radioprogramma Zeeland wordt Wakker van Omroep Zeeland. "Normaal hebben we alleen zitplaatsen, maar nu hebben we er ook staanplekken bij geregeld."
 
Zoveel kaarten hebben ze nog niet eerder verkocht voor een voorstelling. "Alleen de cabaretshows van Maikel Harte verkopen we uit, maar daar regelen we geen extra plaatsen voor. Dan hebben we 250 mensen binnen."
 
Waar het grote succes vandaan komt is voor Lavreise ook een raadsel. "De band zou eigenlijk al in 2022 optreden, maar toen gooide corona roet in het eten. Mensen konden toen hun geld terug vragen, maar eigenlijk wilde iedereen z'n kaartje houden. En toen kwamen er alleen nog meer bij."

Eén van de beste van Europa

Ze denkt dat voornamelijk mond-tot-mondreclame hieraan bij heeft gedragen. "Het ging als een lopend vuurtje door het dorp dat ABBA zou komen. Het is dan wel een tributeband maar volgens de popbladen wel één van de beste van Europa." Lavreise is blij met het succes. "Ja dit voelt wel heel lekker!"
 
Bron: Omroep Zeeland
 
Foto: © ABBA Tribute

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.

Culturele Agenda september 2024
Bevelanden cultuur

Culturele Agenda september 2024

16 september, 2024

Wie treedt op, waar, wanneer en hoe laat? Je hoort het niet alleen dagelijks in de radioprogramma's van 105 SOB FM, je leest het ook online in onze Culturele Agenda. Evenementen, optredens, toneelvoorstellingen; meldt ze eenvoudig via redactie@streekomroepdebevelanden.nl

verkeerscontrole bij het Tiendenplein Goes
112 nieuws Goes

Grote verkeerscontrole Goes

15 september, 2024

Politie, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en Veilig Verkeer Nederland hebben zaterdagavond een grote verkeerscontrole gehouden bij het Tiendenplein in Goes. Bestuurders en hun voertuigen werden op verschillende punten gecontroleerd.