Betere camera's moeten havens Yerseke veiliger maken
Betere camera's moeten havens Yerseke veiliger maken

Betere camera's moeten havens Yerseke veiliger maken

16 mei, 2023

Van onze redactie

YERSEKE - Drie weken hangen ze er nu, de nieuwe bewakingscamera's bij de havens van Yerseke. Deze moeten dieven en vernielers afschrikken, zegt wethouder Martien van Overloop. De vervanging heeft de gemeente zo'n 60.000 euro gekost.

door: Han Verbeem

Eigenaren van boten hebben al jarenlang te maken met diefstal en vernielingen. Zo zijn er onlangs nog twee motoren gestolen. Daders konden in het verleden niet altijd worden gevonden, omdat de oude camera's haperden en slechte beelden opleverden. Met de nieuwe techniek is dat veranderd; ook na zonsondergang geven de bewakingscamera's goed beeld. "De havenmeesters zien wie het gebied betreedt en kan efficiënter optreden", aldus Van Overloop. Uitvalsbasis Vorig jaar oktober hielden de gemeente, politie, brandweer en Veiligheidsregio een gezamenlijke controle in het havengebied van Yerseke, waarbij ook een aanhouding is verricht. "De ogenschijnlijk veilige haven kan gebruikt worden als uitvalbasis voor criminele activiteiten of als ontmoetingsplaats waar criminelen ongestoord aan de gang kunnen gaan", lieten de instanties in een gezamenlijke verklaring weten.

Geen toezicht

Wethouder Van Overloop beaamt dat de haven een kwetsbaar gebied is. Niet dat er drugstransporten af en aan varen, benadrukt hij, maar met name 's avonds is er weinig tot geen toezicht. "Als je waarschuwingen krijgt van professionele mensen dan moet je daar serieus mee omgaan." De camera's zijn niet aangesloten op een meldkamer van de politie, maar Van Overloop wil deze mogelijkheid wel laten onderzoeken.

Foto: De havens van Yerske (Pixabay / Tina Kersting )

Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

De plek waar de 59 woningen gebouwd gaan worden
Wilhelminadorp nieuwbouw

NIEUWE ONTSLUITING ZUIDKANT WILHELMINADORP

18 juli, 2024

Er komt een extra ontsluiting voor het verkeer in het bouwplan aan de zuidkant van Wilhelminadorp. Nadat het plan was gepresenteerd, kwamen er veertien bezwaren binnen van mensen, die liever niet zien dat de ontsluiting via de bestaande wijk loopt.

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over  flexvervoer
Wemeldinge Kapelle

Kapelle in overleg met inwoners Wemeldinge over flexvervoer

18 juli, 2024

Inwoners mochten meedenken over waar de Flex en deelmobiliteit kunnen starten. Ze konden via een interactief onderdeel praten over hun nieuwe vervoerssituatie. Inwoners die hun ideeën en vragen in een ideeënbus stopten, krijgen een persoonlijke reactie.

De jachthaven van Wemeldinge
Wemeldinge haven

Na actiedag Yerseke ook jachthaven Wemeldinge gecontroleerd op strafbaarheden

18 juli, 2024

Havencontroles vinden regelmatig plaats, omdat het gewilde plaatsen zijn waar (drugs)criminelen hun slag willen slaan. Ook ditmaal zijn geen ernstige overtredingen vastgesteld.

Wethouder Arno Witkam zoekt het juiste gereedschap uit….
Borsele fietsreparatiestations

ZAK VAN ZUID-BEVELAND: REPARATIESETS LANGS FIETSROUTES

17 juli, 2024

De gemeente Borsele heeft drie fietsreparatiesets geplaatst langs populaire routes. Wie problemen heeft met de fiets kan terecht in Heinkenszand (Stelleplas), Kwadendamme (Groenewegje) en Baarland (bij De Landing).

tolplein Westerscheldetunnel
Bevelanden Westerscheldetunnel

Allerlaatste tolvrije zaterdagen Westerscheldetunnel

16 juli, 2024

Zullen de tolvrije zaterdagen van de Westerscheldetunnel de geschiedenis ingaan als het broodje kroket en de kom erwtensoep op de PSD-boten? Wellicht niet maar feit is dat de allerlaatste tolvrije zaterdagen dit najaar plaatsvinden.

Vitaal ouder worden is belangrijk voor het sociale netwerk van senioren.
kapelle mantelzorg

Vitaliteitsmarkt met 'health check' voor Kapelse senioren

16 juli, 2024

Alle inwoners van 70 jaar en ouder in de gemeente Kapelle krijgen een uitnodiging voor de vitaliteitsmarkt in zaal De Vroone, op donderdag 12 september tussen 9.00 en 12.00 uur.

brand bij Top Taste Kapelle
112 nieuws Kapelle

Zeer grote brand bij uienverwerker Kapelle: hulp brandweer Brabant

15 juli, 2024

Bij een uien verwerkend bedrijf aan de Kloosterpoort in Kapelle is maandagmiddag rond 17.30 brand uitgebroken.

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan
Pumptrack jeugdsport

Boaz van Houte (14) 'blij en een beetje trots' op de nieuwe pumptrackbaan

15 juli, 2024

Het heeft vier jaar geduurd, maar nu is het zo ver. "De gemeente moest eerst kijken of de tijd rijp was en of er voldoende interesse voor is." En dat blijk zéker het geval - zegt Boaz.