Blues for kids
Blues for kids

Blues, jong geleerd…

11 mei, 2023

Van onze redactie

KWADENDAMME – Kinderen van de Mgr. Heyligersschool in Kwadendamme konden donderdagmiddag kennismaken met het ontstaan van de blues. Dat gebeurde in de grote tent op het veld van de vv Kwadendamme. Vanaf donderdag tot en met zaterdag speelt zich daar de 29ste editie van het Kwadendamme Bluesfestival af.

 

door: Peter van den Assem

 

Het programma waar de kinderen voor waren uitgenodigd heet Blues 4 Kids. Gitarist ‘Big’ Bo Brocken en zangeres Vera Faassen hebben het inmiddels in meer dan veertig jeugdinstellingen in Nederland gepresenteerd.

 

Mississippi

 

Het duo vertelt over het ontstaan van de blues in het zuiden van de Verenigde Staten en nemen daarbij de kinderen mee op een reis langs de Mississippi. En uiteraard wordt er ook veel muziek gemaakt. Gitarist/zanger Brocken heeft zich veel verschillende stijlen van bluesmuziek eigen gemaakt.

 

Bluesfestival

 

Blues 4 kids was donderdagmiddag de opmaat voor de 29ste editie van het Bluesfestival Kwadendamme. Ook dit jaar is er een internationale bezetting. Donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 mei speelt zich dat af in de grote tent op het veld van de plaatselijke voetbalvereniging.

 

Op zondag is er een gospelmis in de kerk van Kwadendamme. Daarbij zal het Sugar Queen Gospel Blues Trio uit de Verenigde Staten acte de présence geven.

 

Foto: Blues 4 Kids met Bo Brocken en Vera Faassen (© Streekomroep De Bevelanden)

 

 

 

 


Deel dit artikel


Lees ook

file bij de Westerscheldetunnel
112 nieuws Borsele

OPONTHOUD DOOR GESTRANDE VRACHTWAGEN

9 juni, 2023

Een gestrande vrachtwagen heeft vrijdag in de ochtendspits gezorgd voor veel oponthoud bij en rondom de Westerscheldetunnel.

burgemeester Van Egmond en Jansen op de Haar met overeenkomst
112 nieuws Reimerswaal

HEEL ZEELAND AANGESLOTEN BIJ MELD MISDAAD ANONIEM

8 juni, 2023

Met het ondertekenen van een overeenkomst tussen Meld Misdaad Anoniem (M.) en de Zeeuwse gemeente Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland is heel de provincie vertegenwoordig in de strijd tegen criminaliteit en misdaad.

spoorwegovergang
Goes ;s-Heer Arendskerke

TREINVERKEER TUSSEN GOES EN MIDDELBURG HERVAT

8 juni, 2023

Een botsing tussen een trein en een vrachtwagen heeft donderdagmiddag het treinverkeer tussen Goes en Middelburg stilgelegd. Van 16.00 uur tot 18.45 uur reden er geen treinen.

Ira von Harras voorzitter Podium 't Beest
Goes muziek

IRA VON HARRAS NIEUWE VOORZITTER PODIUM 'T BEEST

7 juni, 2023

Ira von Harras is met ingang van 1 juni de nieuwe bestuursvoorzitter van het Goese cultuurpodium 't Beest. Von Harras, in het dagelijks leven directeur van de Zeeuwse Milieufederatie, heeft een lange geschiedenis met het podium aan de Beestenmarkt.

Grote of Maria Magdalenakerk Goes
Goes Grote of Maria Magdalenakerk

ZOMERCONCERTEN OP CARILLON GROTE OF MARIA MAGDALENAKERK

7 juni, 2023

De hele maand juni wordt een reeks zomerconcerten gehouden waarbij stadsbeiaardier Rien Donkersloot en gastbeiaardiers het carillon bespelen van de Grote of Maria Magdalenakerk.

waakzaam & dienstbaar politie
112 nieuws Reimerswaal

MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELINGEN TREINSTATION

6 juni, 2023

Agenten hebben dinsdagmiddag een man aangehouden bij het station Kruiningen-Yerseke nadat hij volgens getuigen een ruit vernield had.

waakzaam en dienstbaar
112 nieuws Kapelle

17-JARIGE VALT DOOR DE MAND BIJ VERKEERSCONTROLE

5 juni, 2023

Bij een verkeerscontrole ter hoogte van de Vierwegen bij Kapelle heeft de politie zondag op maandag een 17-jarige betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

vernielde gymattributen
Kapelle vandalisme

WARE RAVAGE DOOR VANDALEN IN KAPELLE

3 juni, 2023

De schade loopt in de tienduizenden euros; kapotte ruiten, compleet vernielde gymtoestellen, poging tot brandstichting en waterschade. Dat is de voorlopige balans die is opgemaakt van de schade die de afgelopen tijd is aangericht in gymzaal Molenvaete in de gemeente Kapelle.