Blues for kids
Blues for kids

Blues, jong geleerd…

11 mei, 2023

Van onze redactie

KWADENDAMME – Kinderen van de Mgr. Heyligersschool in Kwadendamme konden donderdagmiddag kennismaken met het ontstaan van de blues. Dat gebeurde in de grote tent op het veld van de vv Kwadendamme. Vanaf donderdag tot en met zaterdag speelt zich daar de 29ste editie van het Kwadendamme Bluesfestival af.

 

door: Peter van den Assem

 

Het programma waar de kinderen voor waren uitgenodigd heet Blues 4 Kids. Gitarist ‘Big’ Bo Brocken en zangeres Vera Faassen hebben het inmiddels in meer dan veertig jeugdinstellingen in Nederland gepresenteerd.

 

Mississippi

 

Het duo vertelt over het ontstaan van de blues in het zuiden van de Verenigde Staten en nemen daarbij de kinderen mee op een reis langs de Mississippi. En uiteraard wordt er ook veel muziek gemaakt. Gitarist/zanger Brocken heeft zich veel verschillende stijlen van bluesmuziek eigen gemaakt.

 

Bluesfestival

 

Blues 4 kids was donderdagmiddag de opmaat voor de 29ste editie van het Bluesfestival Kwadendamme. Ook dit jaar is er een internationale bezetting. Donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 mei speelt zich dat af in de grote tent op het veld van de plaatselijke voetbalvereniging.

 

Op zondag is er een gospelmis in de kerk van Kwadendamme. Daarbij zal het Sugar Queen Gospel Blues Trio uit de Verenigde Staten acte de présence geven.

 

Foto: Blues 4 Kids met Bo Brocken en Vera Faassen (© Streekomroep De Bevelanden)

 

 

 

 


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

Slot Maalsteede
Kapelle wandeltocht kastelen

LANGS DE KASTELEN VAN KAPELLE

29 mei, 2024

Heemkundige Kring de Bevelanden heeft voor zaterdag 1 juni een rondwandeling door Kapelle op de rol staan. Die start vanuit de Hervormde Kerk aan het Kerkplein en voert langs verschillende historische plekken van het dorp.

dodelijk ongeval bij Kapelle
112 nieuws A58

File A58 bij Kapelle als gevolg van dodelijk ongeval

29 mei, 2024

Woensdagmorgen ontstond in de ochtendspits een file van enkele kilometers na een dodelijk, eenzijdig ongeval. Een chauffeur van een bedrijfsvoertuig reed richting Kruiningen toen hij vlak voor de Vlaketunnel van de weg raakte.

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen
Reimerswaal evenementenbeleid

Geen omzeiling wet, wél evaluatie beleid: frietkraam-kwestie verhit gemoederen

28 mei, 2024

Stevige woorden van burgemeester José van Egmond aan de Reimerswaalse raad. Zij kan én wil geen raadsopdracht uitvoeren om de wet te omzeilen, ten gunste van één evenementenorganisator. Maar het beleid evalueren is geen probleem voor college én raad.

De teelt van sla, afbeelding ter illustratie.
PFAS volkstuinen Kruiningen

Wethouder vraagt raad om geduld bij PFAS-volkstuin: 'Geen overhaaste beslissingen'

28 mei, 2024

Wethouder Nico van der Hoest vraagt de Reimerswaalse raad om geduld, bij het onderzoek naar de vervuilde grond bij de volkstuinen in Kruiningen. "Er zit een kostenplaatje aan vast."

De zes inwoners met burgemeester Jansen op de Haar en raadslid Hage.
Kapelle lokaal bestuur

Gemeente beloont betrokken Kapellenaren met appeltaart

28 mei, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar en raadslid Maarten Hage (CDA) hebben dinsdagavond vóór de raadsvergadering appeltaarten uitgereikt aan enkele mensen die onlangs een vragenlijst hebben ingevuld over gemeentelijke dienstverlening. 

Blikvangers, zoals die elders nog staan, zijn in Krabbendijke weggehaald.
Reimerswaal restafval

Minder openbare afvalbakken in Reimerswaal: 'Niet altijd duurzaam'

28 mei, 2024

Openbare afvalbakken zijn niet altijd duurzaam en passen niet meer in het afvalbeleid van de gemeente Reimerswaal. Daarom zijn twee blikvangers Kruiningen en andere afvalbakken op straat weggehaald.

De huidige gevel van het gemeentehuis wordt vernieuwd én verduurzaamd.
Reimerswaal gemeentehuis

Gemeentehuis Reimerswaal krijgt facelift: 'We kunnen er weer járen mee vooruit'

28 mei, 2024

De gemeenteraad gaat dinsdagavond unaniem akkoord met een verbouwings- en uitbreidingsplan van 3,5 miljoen euro. Daarmee komt er voldoende ruimte voor de medewerkers én wordt het gebouw verduurzaamd.

De hand op de knip... Reimerswaal wil de oplopende zorgkosten in de hand houden.
Reimerswaal begroting

Reimerswaal wil rem op zorguitgaven: 'Geen geld meer over de balk'

28 mei, 2024

Financieel wethouder Nico van der Hoest wil duidelijkheid over de bestedingen en hij heeft sterke vermoedens "dat er nu zorggeld over de balk gaat."