Borsele voorlopig tevreden over huisvesting arbeidsmigranten fruitpluk
Borsele voorlopig tevreden over huisvesting arbeidsmigranten fruitpluk

Borsele voorlopig tevreden over huisvesting arbeidsmigranten fruitpluk

7 september, 2021

Van onze redactie

HEINKENSZAND – De gemeente Borsele is voorlopig tevreden over de manier waarop arbeidsmigranten in de fruitpluk zijn gehuisvest. In het verleden schortte daar nog weleens het nodige aan, onder meer op het gebied van (brand)veiligheid.

Tot dusver zijn dit jaar binnen de gemeente acht fruitbedrijven die arbeidsmigranten intern huisvesten gecontroleerd. Volgens wethouder Kees Weststrate voldeden ze alle acht aan de eisen. “De komende tijd gaan we nog een aantal adressen langs. Ik hoop dat we daar hetzelfde resultaat gaan zien.” Borsele telt zo’n zeventig fruitbedrijven, maar niet alle telers huisvesten zelf de plukkers.

Investeren

De gemeente gaat dus door met controleren. Weststrate: “Goede huisvesting voor de arbeidsmigranten vraagt om investeringen van de fruitbedrijven. En het kan natuurlijk niet zo zijn dat iemand die die investeringen niet doet, er zomaar mee wegkomt. Maar vooral in het belang van de arbeidsmigranten zelf is het belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan goede huisvesting en veiligheid.”

Aantrekkelijker

Borsele voert sinds 2016 een ander beleid op het gebied van huisvesting van arbeidsmigranten. Er wordt enerzijds strenger gecontroleerd, anderzijds wordt het voor de fruitbedrijven aantrekkelijker gemaakt om te investeren in goede, veilige onderkomens. Zo mogen de telers sinds die tijd de huisvesting het hele jaar door laten gebruiken, zodat ze hun investeringen makkelijker kunnen terugverdienen. Voor 2016 was dat maar enkele weken per jaar toegestaan.

foto: Streekomroep De Bevelanden


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de finale van 'Band On The Run 2'
Middelburg De Spot

'Band On The Run' maakt zich op voor derde editie

22 september, 2024

Goesenaar en amateurmuzikant Maurits Kempees organiseert vrijdag 27 september voor de derde keer het coverband minifestival 'Band On The Run'. Drie amateurbands brengen covers ten gehore maar wel met een eigen twist.

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.