CDA Borsele: ‘Ga met Goes in gesprek over hoteltoren’
CDA Borsele: ‘Ga met Goes in gesprek over hoteltoren’

CDA Borsele: ‘Ga met Goes in gesprek over hoteltoren’

12 mei, 2022

Van onze redactie

HEINKENSZAND – Het CDA Borsele wil dat het eigen gemeentebestuur met buurgemeente Goes in gesprek gaat over de 55 meter hoge hoteltoren die Van der Valk wil bouwen aan de Anthony Fokkerstraat. De fractie stelde daar donderdagavond vragen over tijdens de raadsvergadering.

CDA-raadslid Niels Kampstra stelde vast dat nu al ‘de skyline van ’s-Heer Abtskerke zeer sterk aan het veranderen is’. Oorzaak: het nieuwe kantoor van Roompot in Goes-Zuid en een hoge zuil van de fastfoodrestaurants daarnaast. En dan zou er aan diezelfde zuidgrens van Goes, bijna aan de rand van de A58 ook nog eens een 55 meter hoge hoteltoren komen te staan.

Standpunt

Kampstra vroeg of Borsele daar met Goes over in gesprek is of gaat. Niet alleen over de hoteltoren die zich volgens hem lastig landschappelijk laat inpassen, maar ook over de lichthinder van het bestaande Goese bedrijventerrein De Poel en het nog aan te leggen bedrijvenpark Deltaweg. Ook dat laatste zal pal tegen de gemeentegrens met Borsele aan komen te liggen. Kampstra wilde graag weten of het Borselse gemeentebestuur er al een standpunt over ingenomen heeft.

Wintrackmasten

Dat hebben B en W van Borsele nog niet, zo liet burgemeester Gerben Dijksterhuis aansluitend weten. Hij voegde eraan toe: “We realiseren ons ook, hoewel het een iets andere zaak is, dat wij op onze grond wintrackmasten gezet hebben, rondom diezelfde grens van vijfenzestig meter en hoger.” Dijksterhuis doelde op de masten die recent dwars door de Zak van Zuid-Beveland zijn neergezet voor een nieuwe hoogspanningsverbinding. Hij liet ook weten dat Goes een bericht heeft gestuurd dat het plan rond het nieuwe hotel (en de toren) ter inzage ligt. “Wij zijn van plan een zogenoemd vooroverlegreactie in te dienen bij het college van B en W van de gemeente Goes. We zullen de door u genoemde aandachtspunten daarin gaan betrekken.”

Discussie

Voor de goede orde, die nieuwe hoteltoren staat er zomaar nog niet. Goes moet er sowieso het bestemmingsplan voor aanpassen. Het ontwerp voor het deels nieuwe Van der Valkhotel is het resultaat van jaren onderhandelen tussen het bedrijf en de gemeente. De Goese wethouder Joost de Goffau zei onlangs, tijdens de presentatie van het ontwerp: “Er zal zeker nog wel het een en ander aan discussie over plaats gaan vinden.” Belanghebbenden kunnen nog bezwaren indienen en ook de gemeenteraad van Goes moet er nog een besluit over nemen.

foto: impressie van het nieuwe hotel met de hoteltoren langs de A256 (© Gemeente Goes)


Deel dit artikel


Advertentie
Advertentie

Lees ook

de politie maakte tijdens de controle gebruik van een rollenbank
112 nieuws 's-Heer Arendskerke

Fatbikes belangrijk onderdeel van verkeerscontrole politie

21 september, 2024

Politie en handhavers hebben vrijdag een tweetal grote verkeerscontroles uitgevoerd in 's-Heer Arendskerke en Goes. De nadruk lag vooral op het controleren van fatbikes, ebikes en snor- en bromfietsen.

eerste 'Kapels Compliment' voor vier jonge inwoners
Kapelle Kapels Compliment

Eerste 'Kapels Compliment' voor jonge inwoners

20 september, 2024

Burgemeester Constantijn Jansen op den Haar van Kapelle heeft woensdag 18 september het eerste 'Kapels Compliment' uitgereikt aan vier jonge inwoners. Zij kregen de waardering voor snel en adequaat handelen op 31 augustus tijdens een ongeval in de Annie M.G. Schmidttunnel in Kapelle.

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START
Borsele actieweek drinkwater

‘BORSELE DRINKT WATER’ VAN START

20 september, 2024

In de gemeente Borsele is vrijdag de actieweek ‘Borsele drinkt water’ van start gegaan. Doel van de actie is vooral jongeren te wijzen op het drinken van voldoende (kraan)water.

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES
Borsele herdenking

BORSELE: 80 JAAR SLAG OM DE SCHELDE HERDACHT IN 15 WANDELROUTES

19 september, 2024

In de gemeente Borsele staan vanaf dit najaar tot komende zomer zo’n veertig activiteiten op de rol, die allemaal in het teken staan van de Slag om de Schelde. Waaronder vijftien herdenkingswandelingen, die zijn uitgezet rond de vijftien dorpen van de gemeente.

Jongerenwerker Stefan Koeman, achter de pooltafel in het jongerencentrum Kruiningen
Kruiningen jongerenwerk

Ook Kruiningen heeft nu een jongerencentrum: 'Het is een soort huiskamer'

18 september, 2024

Het jongerencentrum is bedoeld voor álle jongeren in Reimerswaal. Ze kunnen hier chillen, tafelvoetballen, tafeltennissen en PlayStationen - zegt jongerenwerker Stefan Koeman. En als het project aanslaat komen er ook jeugdcentra in Krabbendijke en Yerseke.

regenboogvlag
Goes regenboogvlag

Thema Coming-Outdag Goes 'Je bent Goes zoals je bent'

17 september, 2024

Vrijdag 11 oktober wordt de jaarlijkse Coming-Outdag gehouden. Anders dan de Pride-week of Roze Zaterdag wordt de Coming-Outdag doorgaans gevierd met lokale activiteiten zoals het hijsen van de regenboogvlag. Ook in Goes wappert de regenboogvlag.

modern navigeren maar pas op voor 'instinkers'
MAC De Bevelanden autopuzzelrit

Puzzelrit MAC De Bevelanden

16 september, 2024

De Motor- en Autoclub (MAC) De Bevelanden bestaat ruim 60 jaar en organiseert regelmatig puzzel- en oriëntatieritten binnen de grenzen van Noord- en Zuid-Beveland en Tholen.

brand in een woning aan de Ketelkade in Goes
112 nieuws Goes

Gasbrand in woning Ketelkade Goes

16 september, 2024

De brandweer van Goes is maandagavond in actie gekomen vanwege een uitslaande brand in een woning aan de Ketelkade. De brand woedde in de meterkast van de woning. Volgens de brandweer betrof het een gasbrand.